2024-06-20 16:30

Consiliul Concurenței analizează sesizarea ANPC privind băncile

 |  19:35
Consiliul Concurenței analizează sesizarea ANPC privind băncile

Consiliul Concurenţei va analiza astăzi sesizarea ANPC privind comportamentul băncilor, a anunțat președintele consiliului. Bogdan Chiritoiu a declarat că o decizie asupra sancționării acestora, va putea fi luată în urma investigației proprii a Consiliului Concurenței asupra băncilor.

Bogdan Chirițoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei: Sancțiunile sunt date de ANPC în baza legii protecției consumatorului. Dacă sunt elemente care ne-ar viza și pe noi, băncile nu pot fi sancționate și pe legea protecției consumatorului si a Consiliului Concurenței. Dacă le sancționează ANPC o face în baza prevederilor legale, dacă sunt elemente relevante pentru noi, atunci putem include în investigația pe care o avem în care noi ne uităm la indici, comportamentul băncilor legat de indicele ROBOR. Putem îngloba și alte suspiciuni în investigația noastră. Am primit vineri adresa de la ANPC. Analizăm azi și vedem ce măsuri se impun.

ANPC a amendat 11 bănci de pe piaţa locală cu 550.000 de lei, după ce ar fi identificat practici comerciale înşelătoare la modul de calcul al ratelor.

Sancțiunile sunt contestate de Asociația Română a Băncilor, care a anunțat că practicile sunt legale și similare, cu cele din restul țărilor europene.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-05-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE