2024-04-25 03:35

Primarul din Corbeanca, arestat preventiv. Decizia este definitivă!

 |  16:29
Primarul din Corbeanca, arestat preventiv. Decizia este definitivă!

Curtea de Apel Bucureşti a decis marţi arestarea preventivă pentru 30 de zile a primarului localităţii ilfovene Corbeanca, Valeriu Anton, acuzat de procurorii DNA că ar fi luat mită de la mai multe persoane aproape două milioane de euro și ar fi primit, de asemenea, 16 hectare de teren și pădure, pe care ulterior le-a vândut cu peste două milioane de euro. Hotărârea instanței este definitivă. Pe 5 mai, Tribunalul Bucureşti respinsese cererea DNA privind arestarea primarului, acesta fiind lăsat de atunci în libertate.

Curtea de Apel Bucureşti a admis marți contestaţia DNA și a decis ca Valeriu Anton și nepotul acestuia, Robert Ilie Mihăilă, să fie cercetați în arest preventiv, potrivit hotnews.ro.

„Desfiinţează încheierea contestată şi, rejudecând (...) admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie (...) cu privire la inculpaţii Anton Valeriu şi Mihăilă Robert Ilie. În baza art.223 alin. 2 Cpp dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Anton Valeriu şi Mihăilă Robert Ilie pe o durată de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatului”, a decis Curtea de Apel București.

Primarul localității Corbeanca din județul Ilfov, Anton Valeriu, a fost reținut de DNA în 4 mai pentru luare de mită și spălarea banilor, fiind acuzat de procurori că ar fi luat mită de la mai multe persoane aproape două milioane de euro și ar fi primit, de asemenea, 16 hectare de teren și pădure, pe care le-a vândut cu peste două milioane de euro. El ar fi cerut acești bani pentru a le soluționa persoanelor respective cererile de retrocedare a unor terenuri.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-05-23

In legatura cu acest articol...

Percheziții la o PRIMĂRIE de lângă București

Primarul din Corbeanca a fost ELIBERAT




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE