2024-04-19 18:37

Fostul procuror Emilian Eva a fost CONDAMNAT definitiv la închisoare

 |  15:17
Fostul procuror Emilian Eva a fost CONDAMNAT definitiv la închisoare

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv, astăzi, pe fostul procuror Emilian Eva în dosarul în care acesta a fost judecat pentru luare de mită şi spălare de bani.

Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a respins cererea de repunere pe rol formulată de Eva, cât şi apelul împotriva sentinţei iniţiale de condamnare, menţinând pedeapsa de 2 ani şi 11 luni de închisoare cu suspendare.

Totodată, judecătorii au admis pelul declarat de procurorii DNA împotriva sentinţei iniţiale. Astfel, instanţa supremă a dispus confiscarea de la Emilian Eva a tablourilor lăsate în custodie la Muzeul Naţional de Artă, "cu excepţia celor cu privire la care s-a dispus restituirea către inculpata Eva Bianca Mădălina şi numiţii Eva Iuliana, Rublinschi Adrian, Canschi Giani şi Tesloianu Nicolae Dan, precum şi cu excepţia celor care au fost ridicate de la numitul Eva Lucian în cursul urmăririi penale".

În 25 iunie 2015, locuința și biroul din Iași ale procurorului Emilian Eva, au fost percheziționate de DNA. Procurorul Eva devenise celebru după ce fusese adus în structura centrală a DNA în mai 2007 special pentru a se ocupa de dosarul ICA, citeaza Antena 3.

În decembrie 2008, imediat după ce dosarul ICA a fost trimis în instanţă, Eva a fost trimis înapoi la Iaşi. În urma perchezițiilor făcute la Emilian Eva în 2015, poliția judiciară i-a confiscat sute de tablouri (multe dintre ele false).

DNA l-a reținut pe Emilian Eva în iunie 2015 și l-a trimis în judecată în septembrie 2015 pentru luare de mită, spălare de bani, efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția în scopul obținerii pentru sine de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite si fals in declarații.

În același dosar au fost trimiși în judecată pentru mărturie mincinoasă Bianca Madalina Eva şi Ioan Eva, fiica şi respectiv nepotul lui Emilian Eva.

Sursa foto: reporteris.ro


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-05-31



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE