2024-04-26 17:41

Ai noștri n-au fost în stare! Poliția Română a apelat la ajutor extern în cazul bărbatului din Chiajna care şi-a sechestrat fetiţa

 |  10:51
Ai noștri n-au fost în stare! Poliția Română a apelat la ajutor extern în cazul bărbatului din Chiajna care şi-a sechestrat fetiţa

Unitatea de negociere în situaţii de criză a Poliţiei israeliene a anunţat că ofiţerii săi au ajutat cu succes forţele de ordine din România în cazul bărbatului din Chiajna care şi-a sechestrat fetiţa în vârstă de cinci în ani, ameninţând că îşi aruncă în aer locuinţa, pe fondul unei dispute domestic, relatează Times of Israel.

Şeful Poliţiei Române a luat legătura cu ataşatul poliţiei israeliene în România pentru asistenţă. Unitatea israeliană de negociere în situaţii de criză a mers în România, unde a deschis un sediu temporar care adăposteşte profesionişti în negocieri, psihologi, membri ai unităţii de relaţii externe a poliţiei, investigatori.

Echipa israeliană a lucrat sâmbătă non-stop pentru a asista Poliţia română în negocierile cu suspectul, care au dus în cele din urmă la salvarea fetiţei, scrie News.ro. Experţii israelieni l-au instruit pe avocatul suspectului cum să-l abordeze şi să vorbească cu el. Şi după aproximativ 30 de ore, avocatul a intrat în locuinţă şi a reuşit să-l convingă pe bărbat să-şi elibereze fiica şi să se predea în linişte.

Șeful poliţiei român, Benone-Marian Matei, i-a spus ataşatului Poliţiei Israelului după operaţiunea reuşită: „Prietene, mulţumesc foarte mult! Vă rugăm să transmiteţi cele mai bune urări echipei israeliene. Ne-au ajutat foarte mult. Adevăraţi profesionişti!”

Şeful secţiei operaţiuni poliţieneşti, subcomisarul Sigal Bar Zvi, a salutat asistenţa acordată forţelor de ordine din România: „Poliţia israeliană este dispusă să ofere asistenţă altor forţe de poliţie din întreaga lume ori de câte ori este solicitat. Unitatea noastră de negociere este recunoscută în domeniul internaţional ca o unitate de elită şi nu este prima dată când i se cere asistenţă în afara graniţelor ţării”.

Bărbatul din Chiajna şi-a eliberat copilul vineri, după aproape 30 de ore de negocieri cu specialiştii Poliţiei. Fetiţa în vârstă de 5 ani a fost dată în grija bunicii paterne şi a mătuşii din partea tatălui. Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-05-07



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE