2024-05-28 22:18

Agent IGPR, reținut pentru luare de mită, trafic de influenţă şi divulgarea de informaţii. A cerut sute de mii de euro de la o persoană cercetată penal

 |  12:40
Agent IGPR, reținut pentru luare de mită, trafic de influenţă şi divulgarea de informaţii. A cerut sute de mii de euro de la o persoană cercetată penal

Un agent de Poliţie judiciară din cadrul IGPR a fost reţinut pentru luare de mită, trafic de influenţă şi divulgarea de informaţii. Acesta ar fi cerut 300.000 de euro de la o persoană cercetată penal, promițându-i că îi va diminua prejudiciul din dosar şi va interveni la procuror. De asemenea, i-a oferit informaţii din dosarul de cercetare.

DNA anunţă, joi, reţinerea lui BÎZĂRAN MIHAI-CĂTĂLIN, agent de poliţie judiciară în cadrul I.G.P.R.-Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită, trafic de influenţă şi folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

”În perioada 28 septembrie – 30 decembrie 2022, inculpatul Bîzăran Mihai-Cătălin, în calitate de lucrător de poliţie judiciară delegat să efectueze activităţi de urmărire penală într-un dosar aflat în lucru la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (P.Î.C.C.J), ar fi pretins de la o persoană vizată în cauza respectivă, pentru săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi delapidare, suma de 300.000 euro (200.000 euro pentru sine şi 100.000 euro pentru un intermediar)”, a transmis DNA.

În ordonaţa de reţinere, procurorii au mai arătat că banii respectivi ar fi fost pretinşi de Bîzăran Mihai-Cătălin în schimbul promisiunii că ar face cercetări într-un anume sens, astfel încât prejudiciul să fie stabilit într-un cuantum redus precum şi pentru a propune o soluţie de clasare în cazul infracţiunii de evaziune fiscală.

De asemenea, inculpatul a promis că va inmterveni la procurorul de caz (asupra căruia a lăsat să se înţeleagă că ar avea influenţă) astfel încât acesta din urmă să dispună soluţia clasării pentru infracţiunea de evaziune fiscală şi să încheie un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu persoana vizată pentru infracţiunea de delapidare.

”În acelaşi context, inculpatul Bîzăran Mihai-Cătălin i-ar mai fi transmis aceleiaşi persoane informaţii nedestinate publicităţii din dosarul respectiv dar şi cum  se vor derula cercetările în continuare. În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane”, au mai precizat procurorii.

Inculpatul urmează să fie prezentat, joi, Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE