2024-04-19 07:30

„Spartanii” de la KEMPO vor tot aurul din Tunisia!

 |  11:00
„Spartanii” de la KEMPO vor tot aurul din Tunisia!

„Tricolorii” de la kempo o țin din Campionat Mondial, în Campionat Mondial. Reveniți din Portugalia, de unde au câștigat titlul suprem la competiția rezervată echipelor, luptătorii români se pregătesc de concursul individual. Campioni mondiali pe echipe, sportivii pregătiți de Amatto Zaharia au obiectiv câștigarea centurilor supreme la campionatul mondial de kempo, individual, care se va desfășura în Tunisia, la Hammamet, în perioada 2-10 mai.

„Obiectivul nostru este să câștigăm cât mai multe medalii. Anul acesta, în contextul războiului din Ucraina, nu vor participa sportivii din Rusia și Belarus, și nu trebuie să fim ipocriți, acest lucru ne va ajuta” – Amatto Zaharia, președintele FR Kempo.

'Spartanii” de la KEMPO vor tot aurul din Tunisia!
zoom
Chiar dacă nu vor fi prezenți sportivi din Rusia și Belarus, „tricolorii” au cu cine să se dueleze în Tunisia. „Va fi un Campionat Mondial mult mai greu decât cel care a fost în Portugalia, pe echipe, pentru că este în nordul Africii, în Tunisia, și sunt echipe puternice care vin cu mult mai mulți sportivi, ca Algeria, Maroc, Egipt. De regulă, din Algeria vin 15-20 de sportivii, acum fiind graniță cu Tunisia, se anunță 80-90 de sportivi, deci mult mai mulți la toate categoriile” - Amatto Zaharia.

„Pregătirea este intensă, dură spartană, adversarii vin foarte bine pregătiți și trebuie să fim mai buni decât ei. Din Portugalia ne-am întors toți campioni mondiali, am jucat câte 12-14 meciuri pentru a putea urca pe primul loc. Ne așteptăm ca la mondialele din Tunisia să fie foarte mulți competitori. Sper să câștig centura mondială” - Yammato Zaharia, campion mondial kempo, component al echipei naționale de kempo a României.

Se luptă de 30 de ani!

Veteranul lotului național de kempo este Mirel Drăgan, care practică acest sport de la 6 ani. Abia de puțin timp a reușit să-și convingă mama să-i urmărească meciurile. „Împlinesc 30 de sport și nu m-am gândit niciodată să renunț, de 3 ani mi-am propus să mă retrag de la profesioniști și apoi să mai lupt la amatori 2-3 ani. Mama a avut o perioadă lungă în care nu s-a uitat la meciurile mele, dar de 3 ani a început să le urmărească. A spus că nu poate vedea cum mă bate cineva...”- Mirel Drăgan, campion mondial kempo, component al echipei naționale de kempo a României.

 

'Spartanii” de la KEMPO vor tot aurul din Tunisia!
zoom
Între muzică, sport și gaming

 

Unul dintre componenții naționalei de kempo, Yani Zaharia, campion mondial de kempo cu echipa, în Portugalia, își împarte timpul între antrenamentele de kempo, muzică, dar și noul său business. „Încerc să fiu în cea mai bună formă și să fac meciuri frumoase, pentru asta mă antrenez în fiecare zi, mai puțin duminică. Recent, am deschis o sală de jocuri cu playstation și calculatoare, merg în continuare și la canto și sper ca în viitorul apropiat să mai lansez câteva piese. Îmi doresc să fiu cel mai bun în toate domeniile de activitate în care activez” – Yani Zaharia, campion mondial, component al echipei naționale de kempo a României.

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-04-27



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE