2024-06-20 16:19

El e Hulk de România și iubește slanina cu ceapă!

 |  16:11
El e Hulk de România și iubește slanina cu ceapă!

Asley Gonzalez, cubanezul din lotul național de judo al României, și-a luat cetățenia română pentru a aduce o medalie la Paris „tricolorilor”, după ce, la Jocurile Olimpice din 2012, a urcat pe a doua treaptă a podiumului.

România și-a adus la lotul național de judo un cubanez cu multe medalii și trofee în palmares! Asley Gonzalez are 34 de ani, în 2021 a obținut cetățenia română și îi place la nebunie la noi în țară! „Mă simt foarte bine în România, îmi place tot aici. Sunt în România de 2 ani și 5 luni” Asley Gonzalez, component al lotului național de seniori de judo al României. 

Vicecampion olimpic în 2012, la Jocurile Olimpice de la Londra, Asley are gânduri mari pentru anul viitor!  „Vreau o medalie olimpică și la Paris! Aș fi cel mai fericit dacă aș câștiga-o” - Asley Gonzalez.

Emil Morar, antrenorul de la lotul național de judo are numai cuvinte de laudă la adresa sportivului din Cuba. „Asley este un sportiv cu niște rezultate excepționale, a fost campion mondial și vicecampion olimpic. Este un sportiv matur, la apogeul carierei, s-a integrat foarte bine la noi” –Emil Morar, coordonatorul Centrului Olimpic de Judo de la Oradea și al lotului național de seniori. 

Cubanezul nu este singur în România. „Sunt și cu soția mea, se simte foarte bine aici” -Asley Gonzalez. Sportivul, care nu a mai fost acasă de 2 ani, s-a adaptat foarte bine în România, și-a făcut prieteni și este încântat de bucătăria românească. „Mâncarea mea preferat e slănina cu ceapă și cu pâine”- Asley Gonzalez.

E la lot din 2021 

Asley Gonzalez face parte din lotul național de judo de seniori al României din 2021, atunci când și-a luat și cetățenia română. Sportivul cubanez a reprezentat Cuba în competițiile internaționale de anvergură la judo. El a cucerit titlul mondial în 2013, la Rio de Janeiro, în proba de 90 de kilograme. De asemenea a fost medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de la Londra, în 2012 și a participat la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2018, și la cele de la Rio, din 2016. El a venit în România să câștige medalia olimpică la Paris. Calificarea la Jocurile Olimpice din 2024 este în plină desfășurare. „Se califică 22 de sportivi din fiecare categorie de greutate. Nivelul este extraordinar de ridicat în judo-ul mondial actual. În momentul de față avem 2 sportivi care sunt calificați, dacă astăzi s-ar încheia calificările, pe Asley Gonzalez și pe Alex Creț” – Emil Morar.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-05-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE