2024-06-20 14:55

Cristi Săpunaru, chemat în ringul de arte marțiale!

 |  16:06
Cristi Săpunaru, chemat în ringul de arte marțiale!

Sebastian Dinu este vicecampion mondial și a lăsat fotbalul pentru kempo. Cu un ochi și la ce se întâmplă în Superligă, el nu se teme de accesele de furie ale căpitanului Rapidului, Cristi Săpunaru, și spune că l-ar antrena cu drag la kempo. Totuși, fotbalistul despre care crede că ar face față în gale e Zlatan Ibrahimovic.

Cristi Săpunaru, chemat în ringul de arte marțiale!
zoom
”Am făcut fotbal de la 7 ani, apoi la 13 m-am apucat de kempo și am practicat ambele sporturi în paralel. Am jucat la nivel de liga a cincea, dar am decis acum câțiva ani să mă concentrez doar pe kempo și mă bucur că am făcut asta. Recunosc, cu Săpunaru m-aș antrena cu mare drag pentru galele de kempo. Dintre fotbaliști, cred că Zlatan Ibrahimovic s-ar potrivi la kempo, pentru că are un background în artele marțiale și 100% ar face față” – Sebastian Dinu, vicecampion mondial kempo.

Sebastian face kempo de la 13 ani și a ajuns în sala de arte marțiale după ce a fost cucerit de meciurile de K1 în care favoriții săi erau Badr Hari și Tyrone Spong

”M-au atras de mic copil luptele, mi-am dorit și eu să practic. La vremea respectivă tatăl meu urmărea galele de K1 și îmi plăceau foarte mult Badr Hari și Tyrone Spong. Și atunci am vrut să le calc pe urme. Iar la 13 ani un prieten mi-a spus că s-a deschis o sală în cartier și așa am ajuns să practic acest sport” – Sebastian Dinu.

Cristi Săpunaru, chemat în ringul de arte marțiale!
zoom
Triplu campion mondial, constănțeanul Pașa Costin Mario este aromân de origine și vrea să scrie în continuare istorie în sport. E născut la Constanța, iar de la 12 ani a făcut săptămânal naveta la București pentru a ajunge cel mai bun din lume. ”Cum e Gică Hagi în fotbal, Simona Halep în tenis, așa sunt eu în kempo. Trebuie să fie un machedon care să fie pe primul loc” - Pașa Costin Mario, triplu campion mondial kempo.

Întrebat dacă, în opinia lui, Simona Halep are profilul necesar pentru a face față rigorilor din kempo, Pașa a dat un răspuns scurt, dar edificator: ”100%”.

Pentru tânărul de 23 de ani, nici un sacrificiu nu a fost prea mare pentru a-și îndeplini visul. ”Am făcut naveta doi ani pentru că mi-am dorit să fiu campion mondial. Plecam de joi din Constanța până duminică. Atunci plecam înapoi în Constanța și apoi iar veneam. 12 ani aveam” - Pașa Costin Mario.

Sensei Albert Stoica îl vede pe Giani Kiriță ideal pentru kempo

Și sensei Albert Stoica, antrenorul celor doi, are un favorit din lumea fotbalului: pe fostul jucător Giani Kiriță. E convins că ar putea scoate un campion de kempo din el. ”Uitându-mă la galele de MMA, l-am urmărit pe Giani Kiriță, am rămas surprins plăcut de ce am văzut la el. Chiar mi-ar plăcea la un moment dat să mă întâlnesc cu el și să pot să fac un antrenament-două cu el” – Albert Stoica, sensei clubul Dinamoviști Fight.

Sensei a descoperit și punctul forte al fostului căpitan dinamovist într-o eventuală luptă: lovitura de picior! ”Făcând fotbal e mult mai puternic pe picior, dar a demonstrat în meciul pe care l-am văzut că e foarte puternic și pe brațe. Și atunci e OK” – Albert Stoica.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-09-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE