2021-07-28 17:06

Strasbourg: Elena Băsescu a criticat o parte din organizaţia de femei a PDL

 |  18:34
Strasbourg: Elena Băsescu a criticat o parte din organizaţia de femei a PDL

Eurodeputata PDL le-a criticat marţi, la Strasbourg, în plenul Parlamentului European (PE), pe preşedinta şi pe prim-vicepreşedinta organizaţiei de femei a formaţiunii din care face parte pentru faptul că sprijină în cursa pentru şefia PDL un bărbat, pe Vasile Blaga, şi pe nu una dintre cele două candidate, Elena Udrea sau Monica Macovei.

Intervenţia a avut loc după votul asupra raportului privind 'Eliminarea stereotipurilor de gen în UE', adoptat de PE cu 368 de voturi pentru, 159 împotrivă şi 98 de abţineri.

Elena Băsescu şi-a începutul discursul prin a atrage atenţia că, dacă doresc să fie sprijinite de bărbaţi, femeile trebuie mai întâi să se susţină unele pe altele şi a dat în acest sens exemplul Organizaţiei de Femei a PDL.

Precizând că în cursa pentru şefia partidului s-au încris două femei 'din generaţii diferite' şi un bărbat, Elena Băsescu a afirmat că, în opinia sa, 'moral ar fi fost ca restul femeilor cu funcţii din partid să susţină una dintre aceste candidaturi'.

'Însă preşedinta organizaţiei de femei (Cristina Trăilă - n.r.) şi vicepreşedinta (Andreea Paul - n.r.), care, de altfel, au discursuri feministe înflăcărate, îl susţin pe singurul bărbat aflat în cursă. Mă întreb ce fel de organizaţie de femei este aceasta? Dânsele îl susţin pe cel care s-a opus vehement punerii în aplicare a statutului partidului, care prevede o cotă de 30% femei la toate alegerile', a spus Elena Băsescu în plenul de la Strabourg.

De criticile Elenei Băsescu nu a scăpat nici noua vicepreşedintă a PPE Anca Boagiu, aleasă în funcţie la congresul PPE de la Bucureşti din octombrie anul trecut.

'Mă întreb, de asemenea, cum este posibil ca vicepreşedinta PPE (Anca Boagiu - n.r.), care a ajuns să fie nominalizată pentru această funcţie datorită susţinerii puternice a unei femei, să îl sprijine tot pe singurul bărbat aflat în cursă', a mai afirmat eurodeputata PDL, informeaza Agerpres.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 639874-03-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE