2021-07-28 15:50

Piraţii somalezi au eliberat petrolierul MT Smyrni la bordul căruia se afla şi un român

 |  10:41
Piraţii somalezi au eliberat petrolierul MT Smyrni la bordul căruia se afla şi un român

Piraţii somalezi au eliberat un tanc petrolier grec şi pe cei 26 de membri ai echipajului, printre care un român, ce a fost capturat în urmă cu zece luni în Marea Arabiei, a anunţat luni proprietarul vasului, Dynacom Tankers Management, informează Reuters.

Nava MT Smyrni, sub pavilion liberian, a fost deturnată în mai anul trecut în largul coastelor statului Oman. Piraţii au afirmat că au eliberat vasul săptămâna trecută după ce au primit răscumpărarea cerută.

“Am luat răscumpărarea de 9,5 milioane de dolari şi vineri noaptea am părăsit petrolierul”, a confirmat prin telefon Isse Abdulahi, unul dintre cei patru piraţi care au finanţat operaţiunea de capturare.

Compania greacă a refuzat să facă orice comentariu în legătură cu valoarea răscumpărării. Toţi membrii echipajului, alcătuit din 14 filipinezi, 11 indieni şi un român, erau nevătămaţi, iar vasul s-a îndreptat spre un port de refugiu, a precizat un comunicat al companiei.

Isse Abdulahi a adăugat că doi membri ai echipajului erau bolnavi.

Sistemul internaţional de supraveghere şi control al traficului de nave a arătat că MT Smyrni a părăsit sâmbătă nordul Somaliei. Vasul a navigat spre zona centrală a Somaliei, după care şi-a schimbat cursul şi duminică s-a îndreptat spre India.

Tancul petrolier a fost capturat la 11 mai după ce încărcase, în Turcia, 135.000 de tone de ţiţei pe care trebuia să-l descarce în India, însă cursul său a fost deviat de piraţi şi redirecţionat spre apele somaleze.

MT Smyrni a fost construit în 2011 şi are o capacitate netă de 156.000 de tone.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 639874-03-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE