2021-09-24 06:40

Pakistan: Fostul preşedinte Musharraf va fi judecat pentru înaltă trădare

 |  14:00
Pakistan: Fostul preşedinte Musharraf va fi judecat pentru înaltă trădare

Fostul preşedinte pakistanez Pervez Musharraf, actualmente plasat sub arest la domiciliu, va fi judecat pentru înaltă trădare pentru că a încălcat constituţia în mai multe rânduri în perioada când s-a aflat la putere, a anunţat luni premierul Nawaz Sharif, care a fost la rândul său înlăturat de la putere de Musharraf în 1999, scrie France Presse.

Perspectiva unui astfel de proces istoric - va fi prima oară când un fost şef al armatei pakistaneze va compărea în faţa justiţiei - ar putea tensiona raporturile dintre Sharif, revenit la putere după alegerile generale din mai, şi militari, în continuare foarte influenţi în ţară.

Generalul Musharraf, care a fost constrâns să demisioneze în 2008 mai ales sub presiunea judecătorilor, a fost arestat la 19 aprilie, la câteva săptămâni după revenirea dintr-un exil de peste patru ani între Londra şi Dubai.

Justiţia îi reproşează în mod special că a încălcat legea fundamentală când a demis în mod ilegal judecători care îi contestau puterea în 2007 şi că a fost implicat în moartea fostului premier Benazir Bhutto în decembrie 2007 şi în cea a lui Akbar Bugti, şeful rebeliunii separatiste din Baluchistan /sud-vest/, în august 2006. Luni, Nawaz Sharif şi-a afişat determinarea de a-l vedea pe cel care l-a înlăturat, fără vărsare de sânge, de la putere în 1999 să răspundă în faţa legii.

'Încălcarea constituţiei este un act de trădare. Guvernul federal apreciază că oricine se face vinovat de o astfel de încălcare trebuie adus în justiţie', a declarat Sharif în faţa legislativului. 'Musharraf a încălcat constituţia de două ori. El a înlăturat un guvern ales în 1999, ameninţând ansamblul edificiului. După care a demis şi încarcerat judecători /.../ El trebuie să răspundă pentru faptele sale în faţa unui tribunal. Vom urmări procedura judiciară şi toate forţele politice vor fi ţinute la curent', a subliniat el, transmite Agerpres.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 639884-01-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE