2021-07-28 17:22

În sectorul 3 se vor ridica din nou maşinile parcate neregulamentar

 |  14:20

Reluarea activităţii de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice a fost aprobată de consilierii locali ai sectorului 3. Proiectul de hotărâre a fost supus consultării publice timp de o lună.

Consilierii locali ai sectorului 3 au aprobat la ultima lor şedinţă studiul de fundamentare a deciziei de concesionare a serviciului de ridicare, depozitare şi eliberare a maşinilor staţionate neregulamentar pe domeniul public, precum şi caietul de sarcini pentru concesionarea serviciului şi regulamentul privind operaţiunea de ridicare.

Activitatea va fi coordonată de Direcţia de Poliţie Locală a sectorului 3 iar sumele colectate vor fi surse de venit la bugetul local prin plata redevenţei făcute de operatorul autorizat.

Consiliul local a aprobat în februarie acelaşi proiect de hotărâre, dar el a fost atacat de Prefectura Capitalei din cauză că nu fusese supus dezbaterii publice.

Potrivit deciziei consilierilor locali, Serviciul de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a vehiculelor staţionate neregulamentar pe carosabil va fi concesionat în baza unei licitaţii deschise pe o perioadă de cinci ani. Atribuirea contractului de delegare a serviciului prin concesiune se va face în baza prevederilor legale după organizarea licitaţiei care va fi anunţată ulterior.

Primăria Sectorului 3 va întocmi studiul de fundamentare, regulamentul privind ridicarea şi caietul de sarcini în termen de 20 de zile de la intrarea în vigoare a hotărârii. Documentaţia de atribuire va fi din nou supusă aprobării iar organizarea licitaţiei deschise se va face în termen de zece zile de la aprobare.

Tarifele aferente serviciilor de eliberare a domeniului public de vehiculele abandonate vor fi percepute operatorului căruia i se va atribui contractul de servicii, informează Agerpres.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 639880-05-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE