2021-09-21 22:55

Coreea de Nord: A început evacuarea muncitorilor sud-coreeni de la complexul industrial intercoreean Kaesong

 |  16:45

Un prim grup de 11 muncitori sud-coreeni a părăsit sâmbătă complexul industrial intercoreean Kaesong, amplasat pe teritoriul nord-coreean, iar un al doilea convoi, format din 116 muncitori, ar urma să evacueze zona în a doua parte a zilei şi să se întoarcă de asemenea în Coreea de Sud, a anunţat guvernul de la Seul, informează AFP.

Cele 48 de persoane rămase - în principal funcţionari care gestionează complexul, specialişti în domeniul telecomunicaţiilor şi electricieni - vor fi evacuate luni, potrivit Ministerului Unificării de la Seul.

Această retragere provoacă mari dubii în ceea ce priveşte viitorul complexului industrial, simbolul eforturilor de reconciliere intercoreeană.

Companiile sud-coreene instalate în acest complex s-au declarat consternate de această evacuare, decisă în ajun de Seul, după ce Coreea de Nord a respins ultimatumul sud-coreean pentru relansarea dialogului.

După îngheţarea relaţiilor bilaterale, în 2010, complexul industrial Kaesong a continuat să rămână deschis, cu excepţii rare şi de scurtă durată. Însă, din 3 aprilie Coreea de Nord le-a interzis sud-coreenilor accesul în complex, chiar dacă acesta constituie o importantă sursă de venituri pentru regimul lui Kim Jong-Un, izolat pe plan internaţional.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 639877-11-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE