2021-09-24 05:54

Complexul industrial Kaesong rămâne închis vineri, zi de sărbătoare

 |  09:41
Complexul industrial Kaesong rămâne închis vineri, zi de sărbătoare

Complexul industrial intercoreean Kaesong, devenit pion strategic în războiul declaraţiilor ce are loc între Phenian şi Seulul asociat cu Washingtonul, a rămas închis vineri, zi de sărbătoare, au anunţat autorităţile sud-coreene, citate de AFP.

Cei 53.000 de nord-coreeni angajaţi ai acestui complex industrial, situat la 10 kilometri de graniţa dintre Nord şi Sud, pe teritoriul Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC, Coreea de Nord), au beneficiat de această zi liberă după cum era prevăzut, a precizat o purtătoare a Ministerului Unificării, responsabil cu relaţiile dintre cele două ţări.

Phenianul a interzis cu începere de miercuri accesul la Kaesong cetăţenilor sud-coreeni care lucrează zilnic în acest complex industrial. Autorităţile comuniste au permis plecarea, însă 608 sud-coreeni au decis să rămână pe loc, ignorând ameninţările apocaliptice ale RPDC şi hotărâţi să muncească în continuare.

Cu toate acestea, complexul ar putea în incapacitate de lucru dacă Phenianul va continua să blocheze accesul camioanelor ce fac aprovizionarea cu materii prime şi alte materiale pentru funcţionarea celor 123 de întreprinderi sud-coreene de la Kaesong, au avertizat responsabilii unităţii industriale.

Deschis în 2004, Kaesong este considerat o sursă preţioasă de valută pentru Coreea de Nord.

Criza din Peninsula Coreeană a depăşit în fiecare zi cu noi praguri. Joi, Phenianul a anunţat că a aprobat un proiect de operaţii militare împotriva Statelor Unite, inclusiv eventuale lovituri nucleare.

În pofida escaladării tensiunilor, analiştii subliniază că pentru moment Coreea de Nord nu a demarat nicio acţiune militară agresivă.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 639877-02-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE