2021-07-28 17:54

China: Peste o sută de persoane au fost spitalizate după ce au consumat mâncare alterată

 |  10:21

73 de elevi şi alte 28 de persoane din China au fost spitalizate după ce au consumat mâncare aflată într-o stare necorespunzătoare la cantina şcolii şi, respectiv, la un restaurant local, potrivit agenţiei de presă Xinhua.

În primul caz, elevii de la şcoala medie Xingzhi din oraşul Lianyuan, provincia Hunan (centru), au fost spitalizaţi luni după-amiază prezentând simptome ca vărsături şi diaree.

Cercetările iniţiale au arătat că intoxicaţia alimentară fusese cauzată de paste din orez aflate în stare necorespunzătoare la cantina şcolii. Unul dintre cei 73 de elevi se află în continuare sub tratament medical, patru - sub observaţie temporară, iar restul au fost externaţi şi s-au întors la şcoală.

În al doilea caz, 28 de persoane au fost spitalizate după ce au consumat paste la un restaurant din oraşul Ningbo, provincia Zhejiang (est).

Două dintre persoanele afectate se află în continuare la terapie intensivă. Cercetările iniţiale au stabilit că mâncarea conţinea nitrit.

În ultimii ani, China a suferit mai multe probleme în sectorul alimentar. În 2008, zeci de firme de lapte au contaminat cu melamină laptele pentru copii, ceea a afectat 300.000 de bebeluşi, dintre care 6 au decedat, adaugă sursa citată.

În iunie 2012, autorităţile chineze au lansat o campanie naţională pentru a întări controlul şi inspecţiile în sectorul serviciilor, iar în 2013, guvernul chinez a lansat un nou plan pentru a lupta împotriva atentatelor la siguranţa alimentară.

Din ianuarie, au fost arestate 904 persoane şi au fost confiscate 20.000 de tone de produse din carne ilegale în diverse provincii ale ţării. Numai de la sfârşitul săptămânii trecute autorităţile chineze au informat în legătură cu arestarea, în provincia Jiangsu, a unui grup care comercializa carne de şobolan şi vulpe drept carne de vită sau oaie.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 639880-05-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE