2021-07-24 06:45

Barroso: Perioada cea mai dificilă a crizei din UE s-a încheiat

 |  16:20
Barroso: Perioada cea mai dificilă a crizei din UE s-a încheiat

Economiile europene au depăşit cea mai dificilă perioadă a crizei datoriilor dar situaţia încă rămâne delicată, a afirmat miercuri preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, aflat într-o vizită oficială în Cehia, transmite Reuters.

'Cred că UE a trecut prin cea mai dificilă perioadă a crizei dar situaţia încă este fragilă', le-a declarat jurnaliştilor Jose Manuel Barroso în timpul vizitei în Praga.

De asemenea, oficialul european a apreciat că UE a încheiat perioada de incertitudini privind situaţia din Cipru dar acum pachetul de asistenţă financiară de zece miliarde de euro trebuie implementat adecvat pentru a pune economia cipriotă pe o cale sustenabilă.

Drapelul UE a fost arborat, miercuri, pentru prima dată deasupra Castelului din Praga, reşedinţă a preşedinţiei cehe. De acum încolo, drapelul UE, cu cele 12 stele galbene dispuse în cerc pe un fond albastru, va sta alături de drapelul de stat al Republicii Cehe.

La ceremonie au fost prezenţi preşedintele ceh, Milos Zeman, şi preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Împotriva acestei decizii s-a pronunţat ferm predecesorul lui Zeman, euroscepticul Vaclav Klaus. Însă, la 7 martie mandatul lui Klaus a expirat, iar Zeman a permis, în unul dintre primele decrete pe care le-a semnat, arborarea drapelului european, informează Agerpres.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 639877-01-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE