2024-04-20 08:10

Zeci de evenimente în Capitală, în acest weekend

 |  16:58
Zeci de evenimente în Capitală, în acest weekend

Primul week-end din luna august vine cu și mai multe străzi pietonale în București, evenimentul „Străzi deschise” continuând în intervalul 6-7 august, în capitală, cu momente de poezie și de muzică, ateliere și instalații participative, anunță organizatorii ARCUB, citați de b365.ro.

Traseele de pe Calea Victoriei, şoseaua Kiseleff şi strada Jean Louis Calderon devin pietonale, iar bucureștenii se vor putea bucura de peste 30 de evenimente pregătite în mai multe zone.

Evenimentul „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” a început anul acesta în luna aprilie și se va încheia în luna octombrie. Obiectivul este de a propune locuitorilor o (re)împrietenire cu oraşul în care trăiesc prin intermediul unor weekenduri pietonale în unele spații centrale.

Proiectul se defășoară în mai multe zone ale Bucureștiului și urmărește să ofere locuitorilor capitalei posibilitatea de a se bucura de o plimbare în spațiile care, în mod obișnuit, ar fi aglomerate și cu trafic intens.

Evenimentele programate în acest week-end se vor desfășura pe Calea Victoriei, şoseaua Kiseleff şi strada Jean Louis Calderon.

Totodată, pe traseul pietonal de pe strada Calderon va avea loc și o premieră: vor fi incluse instalaţii de artă, proiecţii video pe carosabil şi ateliere pop-up pe tema sustenabilităţii creative. Acestea vor fi completate de recitaluri de poezie, DJ seturi şi concerte folk şi pop, prezentate de Galeria Galateca și Wise Romania, anunță sursa citată anterior.

Zonele pietonale / „Străzi deschise” 6-7 august 2022, în intervalul orar 09:00 şi 22:00:

Calea Victoriei între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei; Șoseaua Kiseleff între Strada Arh. Ion Mincu și Strada Monetăriei; Strada J.L. Calderon între Strada Batiște și C.A.Rosetti (Sectorul 2).

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Cul Tur Ed – Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Municipiului București, alături de ARCUB creart și PROEDUS în calitate de operatori zonali.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-08-05



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE