2020-12-05 04:33

Vrei filmele de la Oscar gratis? S-ar putea să O PĂȚEȘTI

 |  21:09
Vrei filmele de la Oscar gratis? S-ar putea să O PĂȚEȘTI

Site-uri web şi conturi Twitter false invită utilizatorii să vizioneze gratuit filmele nominalizate la Oscar 2020. Este vorba despre nu mai puțin de peste 20 de site-uri web şi alte conturi de Twitter false ce le oferă utilizatorilor „şansa” de a viziona gratuit filmele nominalizate la prestigioasele premii ale Academiei Americane de Film. Ce trebuie să faci ca să nu cazi într-o asemenea capcană?

Cele de mai sus au fost analizate și descoperite de către experţii de la Kaspersky - companie de securitate IT, care oferă soluţii în domeniu. „Filmele populare nu obţin atenţie doar din partea cinefililor, ci şi a infractorilor cibernetici, apropierea ceremoniei de decernare a premiilor Oscar crescând miza”, se arată într-un comunicat al specialiştilor companiei.  Kaspersky a găsit peste 20 de site-uri de tip phishing şi conturi de Twitter ce le oferă utilizatorilor „şansa” de a viziona filmele nominalizate gratuit. Aceste site-uri de phishing adună datele utilizatorilor şi le cer să facă mai multe lucruri pentru a avea acces la filmul dorit - de la participarea la un sondaj şi comunicarea datelor personale, până la instalarea unor programe adware sau chiar a furniza datele de card, potrivit analizei celor de la Kaspersky. La sfârşitul procesului, bineînțeles că utilizatorul nu primeşte conţinutul dorit

Cel mai popular pentru infractorii cibernetici

Conform sursei citate, care a efectuat o analiză aprofundată, infractorii cibernetici distribuie linkuri către conţinutul lor prin intermediul conturilor de Twitter, pentru a promova site-urile frauduloase. În acest mod, fişierele dăunătoare trimise pe Internet ca filme nominalizate sunt, de asemenea, un indicator al nivelului de interes faţă de acestea. Cercetătorii Kaspersky au comparat activitatea malware asociată filmelor nominalizate în primele patru săptămâni după premiera lor pentru public. Astfel, „Joker” a ocupat primul loc, fiind cel mai popular film printre infractorii cibernetici, cu 304 fişiere nocive, denumite după răufăcătorul din Gotham.

Pe locul secund se află „1917” - cu 215 de fişiere malware, în timp ce „The Irishman” se clasează pe locul al treilea - cu 179 de fişiere. "Infractorii cibernetici nu depind foarte mult de datele premierelor, intrucat ei nu distribuie niciun continut, cu exceptia celui daunator. Cu toate acestea, pentru ca intotdeauna se pliaza pe tendintele in voga, depind de cererea utilizatorilor si de disponibilitatea efectiva a fisierelor. Pentru a evita sa fiti pacaliti de infractori, folositi doar platformele de streaming si abonamentele legale, ca sa va puteti bucura de o seara placuta in fata televizorului, fara sa va faceti griji pentru diverse amenintari", spune Anton Ivanov, malware analyst Kaspersky.

Ce trebuie făcut. Pași de urmat

Pentru a evita să cădeți victima unor programe dăunătoare care se prefac a fi filme sau seriale populare, compania recomandă următorii pași: Fiți atenți la datele oficiale de lansare a filmelor, pe serviciile de streaming, TV, DVD sau alte surse; Nu dați click pe link-uri suspecte, cum ar fi cele care promit o vizionare în avans a unui nou film; verificați datele lansării filmelor în cinematograf și țineți cont de ele; Uitați-va la extensia de fișier descărcată. Chiar dacă aveți de gând să descărcați un fișier video dintr-o sursă pe care o considerați legitimă, fișierul ar trebui să aibă o extensie .avi, .mkv sau .mp4 printre alte formate video, și nu .exe.; Verificați autenticitatea site-ului. Nu le vizitați pe acelea care vă permit să vizionați un film, până când nu sunteți siguri că sunt legitime și că încep cu "https". Confirmați că site-ul este autentic, verificând de două ori formatul adresei URL sau scrierea numelui companiei, citind recenzii și datele de înregistrare a domeniului, înainte să începeți descărcarea; Utilizați o soluție de securitate fiabilă, pentru o protecție completă împotriva unei game largi de amenințări.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-02-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE