2023-02-02 20:11

Veste proastă pentru cei cărora nu le pasă de vecini. Se aplică din ianuarie și în mediul rural

 |  13:41
Veste proastă pentru cei cărora nu le pasă de vecini. Se aplică din ianuarie și în mediul rural

Vești proaste pentru românii cărora le place să dea muzica la maxim fără să le pese că deranjează vecinii. Din luna ianuarie, prevederile legale care sancționează petrecerile private cu muzică dată prea tare se vor aplica și în mediul urban, dar și în cel rural.

Modificarea vine după ce Curtea Constituțională a cerut eliminarea sintagmei „în mediul urban” din textul legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

„Curtea reține că între locuitorii din mediul urban și aceia din mediul rural se creează o inegalitate sub aspectul ocrotirii uneia dintre componentele dreptului la viață privată, și anume garantarea liniștii în spațiul de locuit, o discriminare care nu are la bază un criteriu obiectiv și rațional de vreme ce rezultatul faptei ilicite – tulburarea liniștii – este același pentru toți locuitorii, indiferent că locuiesc în mediul rural sau urban”, se arată în Decizia nr. 368/2022.

Astfel, noul articol stabilește că este contravenție „organizarea de petreceri cu caracter privat și utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spațiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinația de locuințe sau cu caracter social”.

Legea 61/1991 prevede o amendă cuprinsă între 3.000 și 6.000 lei, sau prestarea a 100-150 de ore de activități în folosul comunității, pentru cei care țin petreceri zgomotoase în mediul urban, conform avocatnet.ro


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-12-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE