2020-11-30 07:05

Trend nou: VACANŢA cu cortul sau cu rulota

 |  16:26
Trend nou: VACANŢA cu cortul sau cu rulota

Medicul Valeriu Gheorghiţă, de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Carol Davila", a declarat că vacanţele cu cortul sau cu rulotele ar putea deveni un nou trend, cel puţin în următorii doi-trei ani post-pandemie de coronavirus. Iar deplasarea să fie făcută cu maşina personal, în detrimental autocarelor, trenului sau avionului.

"Trebuie să plecăm de la un context epidemiologic general, adică o situaţie favorabilă în care să avem cât de cât siguranţa că nivelul de transmitere comunitară este extrem de redus pentru a preîntâmpina eventualul risc de expunere la acest virus. În condiţiile în care avem un context general favorabil putem eventual să luăm în calcul şi o destinaţie de vacanţă, ideal în ţară. (...) În principiu, cred că oamenii, din instinct, se vor reprofila şi vor căuta acele zone, acele locaţii în care se simt mai în siguranţă. (...) Trebuie să respectăm aceste principii generale, practic distanţarea socială, evitarea zonelor aglomerate. Atunci când mergem în locurile de servire a mesei să avem o distanţă corectă, optimă între noi şi celelalte persoane, să nu ne cazăm în locuri unde există un risc de intersectare cu multe persoane. Vor fi încurajate foarte mult excursiile cu cortul, în rulote. Noi nu am avut această cultură până la acest moment, însă probabil că va deveni un nou trend cel puţin în următorii doi-trei ani", a spus medicul pentru Agerpres.

În opinia acestuia, trebuie evitat pe cât posibil locurile de cazare în care este un număr mare de persoane, precum hotelurile cu programe all-inclusive: "Este preferabil să accesăm acele locuri de cazare în care nu este un număr foarte mare de persoane). În niciun caz acele hoteluri care pun la dispoziţie programe de tip all inclusive, pentru că riscul de aglomerare va fi unul foarte mare. Cred că trebuie să mergem pe profil de tip casă, unde eventual să mergi cu familia, de închiriat un apartament şi mai puţin probabil zone hoteliere cu un număr foarte mare de turişti. Riscul nu poate fi redus la zero niciodată".


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-04-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE