2024-04-16 16:28

Târgul de Crăciun Classical Christmas Market, între 3 și 31 decembrie pe esplanada Operei Naționale București

 |  11:17
Târgul de Crăciun Classical Christmas Market, între 3 și 31 decembrie pe esplanada Operei Naționale București

Târgul de Crăciun Classical Christmas Market se va desfășura în perioada 3 - 31 decembrie, în aer liber, pe esplanada Operei Naționale București, acolo unde accesul publicului va fi gratuit. Este pentru prima dată în istoria sa de o sută de ani, când instituția de cultură va găzdui un târg de Crăciun.

Opera Naţională Bucureşti şi Corul Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, alături de Programul Naţional Cantus Mundi au anunţat joi organizarea primului târg de Crăciun din România care va pune în valoare, în exclusivitate, muzica simfonică a sărbătorilor de iarnă - „Classical Christmas Market”.

Târgul va oferi vizitatorilor, de orice vârstă, o ofertă diversă, atractivă şi în acelaşi timp instructivă, prezentată într-o scenografie impresionantă, se arată într-un comunicat remis News.ro.

„Classical Christmas Market” va fi amenjat pe o suprafaţă de 12.000 metri pătraţi şi va conţine decoruri şi activări, desfăşurate în jurul patinoarului, atracţia principală a târgului.

Publicul se va putea bucura şi de scena specială a colindătorilor, pregătită pentru spectacolele şi concertele copiilor din Programul Naţional Cantus Mundi şi nu numai, de Ateliere Spiriduşilor şi workshopuri pentru copii, de „zboruri” cu sania deasupra patinoarului, plimbări cu Express-ul OCC - trenuleţul partenerilor de la Opera Comică pentru Copii, dar şi cu trăsura cu cai, de tradiţionalele căsuţe cu bunătăţi de sărbători şi multe surprize.

Pe parcursul târgului, în sala mare a Operei vor avea loc mai multe reprezentaţii eveniment: premiera spectacolului centenar „Lohengrin” de Wagner (regia Silviu Purcărete - 8, 10 şi 12 decembrie), Seara Tinerilor Coregrafi (14 decembrie),  spectacolul de balet „Spărgătorul de nuci” de Ceaikovski (15, 18, 23 şi 29 decembrie), spectacolul „La Traviata” de Verdi (19 şi 22 decembrie), „Nunta lui Figaro” de Mozart (18 decembrie) şi „La Bohème” de Puccini (29 decembrie) - organizate de Opera Naţională Bucureşti, precum şi spectacolul de Crăciun al Corului Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, intitulat „Pe drumul Crăciunului” (16, 17 decembrie).


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-25



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE