2024-04-25 14:38

Târg de adopții de CÂINI și de PISICI, sâmbătă, în Parcul Herăstrău

 |  11:55
Târg de adopții de CÂINI și de PISICI, sâmbătă, în Parcul Herăstrău

Un târg de adopţii de animale de companie va avea loc sâmbătă, în Parcul Herăstrău, între orele 11.00 - 17.00. Evenimentul este organizat de Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor și se va desfăşura în Grădina de vară a Teatrului "Constantin Tănase".

"32 de căţei din centrele de adopţii ASPA - 22 de pui şi 10 adulţi, şi 25 de pisici de la Asociaţia TNR Capturare Sterilizare Eliberare aşteaptă cu nerăbdare să-şi găsească familii iubitoare şi responsabile. Anul acesta, în cadrul târgurilor organizate de ASPA au fost adoptaţi 246 de căţei", informează Primăria Capitalei.

Animalele au toate procedurile legale îndeplinite, iar adopţiile sunt gratuite. Alături de organizatori se vor afla voluntarii PROEDUS, dar şi sponsorii campaniei care au pregătit surprize, atât pentru căţeii adoptaţi, cât şi pentru adoptatori.

ASPA Bucureşti anunţa marţi că echipajele sale au ridicat într-o singură zi 25 de câini de pe străzile Capitalei şi că 20 dintre aceştia au fost pui abandonaţi fără mamă.

"Aceşti pui, ajunşi la maturitate, ar fi dat naştere altor pui care ar fi sporit populaţia de câini fără stăpân. În cazul lor, înmulţirea a fost oprită. Însă mamele au rămas undeva în curţi din Bucureşti şi fiind nesterilizate vor face alte rânduri de pui, care cel mai probabil vor avea aceeaşi soartă - vor fi abandonaţi pe stradă! (...) ASPA promovează intens sterilizarea animalelor şi organizează campanii de sterilizări gratuite. Însă nu este suficient fără sprijinul tuturor instituţiilor cu rol în aplicarea legislaţiei, care prevede încă din 2014 obligativitatea deţinătorilor de a steriliza câinii de rasă comună şi, totodată, care interzice abandonul animalelor", a scris ASPA, pe Facebook.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-10-12



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE