2020-10-22 14:59

SPECTACOLE restrânse de Ziua Marinei în Portul Constanța

 |  21:16
SPECTACOLE restrânse de Ziua Marinei în Portul Constanța

Spectacol atipic de Ziua Marinei Române 2020 când, din cauza restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus, turiştii şi localnicii nu vor mai putea asista la exerciţiile militare.

De Ziua Marinei 2020 sunt programate câteva festivităţi, care se vor desfăşura însă doar în portul militar, unde civilii nu au acces.

Distanţarea socială impusă de pandemia de coronavirus, dar şi imposibilitatea de a ţine sub control zecile de mii de turişti care veneau, de obicei, să vadă navele militare, i-au făcut pe marinarii militari să ia o decizie drastică.

”La Constanța, va avea loc o ceremonie redusă restrânsă în portul militar Constanța după care vor urmă câteva secvenţe de exerciţii demonstrative pe mare. Din păcate zeul neptun nu va fi present la aceste manfestari iar exerciţiile au fost reduse ca amploare şi număr în loc de zece exerciţii vom avea unul singur”  a precizat Corneliu Pavel, ofiţer de presă Statul Major al Forţelor Navale pentru Protv.

Aşadar, anul acesta, Marina militară a anunţat că pe 15 august vor participa doar zece nave ale forţelor navale române, iar bricul Mircea va rămâne acostat la mal.

Pe cer vor survola ţărmul Constanței elicoptere Puma Naval, aeronave Mig 21 Lăncer , dar şi F16 - de la baza Mihail Kogălniceanu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-08-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE