2020-12-02 12:05

Salina Praid a fost REDESCHISĂ, dar activitatea de exploatare a SĂRII rămâne oprită

 |  15:04
Salina Praid a fost REDESCHISĂ, dar activitatea de exploatare a SĂRII rămâne oprită

Baza de agrement a Salinei Praid a fost redeschisă sâmbătă. Totuşi, activitatea de exploatare a sării este în continuare sistată, după ce angajaţii au declanşat o grevă spontană, nemulţumiţi că nu au primit voucherele de vacanţă pentru anul 2019.

"Am deschis punctul turistic, momentan funcţionează la capacitate maximă. Acum suntem în aşteptare, aşteptăm un comunicat sau un extras din hotărârea Consiliului de administraţie (al SALROM - n.r.) în care ni se acordă vouchere de vacanţă. Dacă primim această hârtie, atunci de luni pornim şi producţia", a declarat, pentru Agerpres, liderul de sindicat de la Salina Praid, Kelemen Jozsef.

Potrivit acestuia, baza de agrement va rămâne deschisă în acest weekend, iar luni protestatarii vor decide ce vor face, în funcţie de hotărârea luată de conducerea SALROM.

Aproximativ 150 de angajaţi ai Salinei Praid au declanşat un protest spontan la sfârşitul lunii octombrie şi au sistat activitatea de exploatare a sării, din cauza faptului că nu li se acordă voucherele de vacanţă pentru 2019. La începutul acestei săptămâni a fost oprită şi activitatea turistică, spre nemulţumirea celor care îşi programaseră un sejur la Praid.

O mişcare similară de protest au declanşat şi angajaţii salinelor Târgu Ocna, Ocna Dej şi Slănic Prahova.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2019-11-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE