2020-12-04 10:47

Să ne mai relaxăm: Azi s-a născut Donald Răţoiul!

 |  21:13
Să ne mai relaxăm: Azi s-a născut Donald Răţoiul!

Disney a anunţat închiderea parcurilor sale de distracţii Disney World din Florida şi Disneyland Paris până la sfârşitul lunii martie, ca măsură de precauţie împotriva epidemiei de coronavirus. Acest lucru se petrece când, iată, unul dintre cele mai iubite personaje din desenele animate sărbătorește 86 de ani!

Odată cu trecerea timpului, acest personajul a devenit atât de faimos, încât toată lumea a dorit să-l poată sărbători într-o zi dedicată special, la Disneyland sau în alte parcuri de distracţii. În multe ţări, de ziua lui Donald Duck, televiziunile difuzează desene animate cu celebrul răţoi, fanii încearcă să-l imite şi poartă costumul Donald Duck, sunt vizitate parcurile de distracţii tematice, iar agenţiile de publicitate şi reţelele de socializare îi promovează imaginea. Anul acesta însă doar citim despre el…

Walt Disney a vrut ca răţoiul să aibă suflet bun

Numele şi l-a primit de la jucătorul australian de cricketer Donald Bradman, iar americanii îi mai spun şi Duck Avenger, Răţoiul Răzbunător, iar britanicii Super Duck. Pe 13 martie 1934 se năştea în studiourile Walt Disney, celebrul personaj de desen animat. Walt a vrut ca răţoiul să aibă suflet bun, să fie gata să se lupte cu cei ce-i stau în cale, dar să fie şi…ghinionist, în acord cu ziua în care a prins contur. După cum îl descrie Wikipedia, “Donald este o rață albă antropomorfică cu un cioc si picioare galbene-portocalii. De obicei poartă o cămașă de marinar, o beretă, precum și un papion roșu, dar nu și pantaloni”!

13 martie reprezintă naşterea lui Donald  ca "artist”

"Naşterea adevărată", dacă se poate numi aşa, a lui Donald a avut loc pe 9 iunie 1934, odată cu filmul în care debuta - "The Wise Little Hen”. În anul 1943, buclucaşul răţoi devenea cu adevărat star şi primea Premiul Oscar pentru rolul din "The Fuerhrer's Face”.

De fapt, Donald este vedeta unui număr mai mare de filme decât Mickey: nu mai puţin de 128, la care se adaugă rolurile sale secundare, ca partener al lui Mickey, Goofy sau Pluto. Răţoiul a fost înconjurat de-a lungul timpului de o întreagă familie: fermecătoarea Daisy, cei trei nepoţei neastâmpăraţi şi, mai târziu, unchiul Scrooge, bogat şi morocănos. https://www.youtube.com/watch?time_continue=139&v=A5dowCyaP7I&feature=emb_logo


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-03-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE