2022-08-13 20:57

Reguli de ACCES și INFORMAȚII utile pentru participanții la Bucharest Half Marathon

 |  19:12
Reguli de ACCES și INFORMAȚII utile pentru participanții la Bucharest Half Marathon

Capitala găzduieşte, pe 4 şi 5 septembrie, Bucharest Half Marathon, eveniment care cuprinde mai multe curse de alergare, de 5, 10, 21 km şi ştafetă (6km + 8km + 7km). La linia de start, în zona Parcul Izvor, sunt aşteptaţi 7.000 de alergători. Regulile

Sâmbătă, de la ora 9.00 vor lua startul alergătorii de la cursa de 10 km şi de la ora 10.45, cei de la cursa de 5 km. Duminică va fi un singur start, de la 8.30, atât pentru ştafetă, cât şi pentru semimaraton.

Bucharest RUNNING CLUB, organizatorul evenimentului, anunţă cinci informaţii importante pentru toţi participanţii:

1. La eveniment va fi permis accesul tuturor alergătorilor care vor face dovada înregistrării şi care pot oferi dovada imunităţii după cum urmează:

- certificat digital European COVID - Certificat de Vaccinare pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

- certificat digital European COVID - Certificat de recuperare pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a şi a 180-a zi ulterioară confirmării cu SARS-COV-2.

Pentru cetăţenii români, cele două tipuri de certificate pot fi generate şi descărcate de la adresa: https://certificat-covid.gov.ro/

2. Pentru persoanele care nu deţin niciun tip de document specificat mai sus, accesul se va face numai în baza prezentării rezultatului unui test antigen rapid, nu mai vechi de 48 de ore înaintea cursei la care s-au înscris. Testul va fi efectuat gratuit, înainte de ridicarea kitului de concurs, în Parcul Izvor (în zona de ridicare a kiturilor), de către o clinică autorizată de Ministerul Sănătăţii şi parteneră a Bucharest RUNNING CLUB.

3. Nu vor fi acceptate şi nici decontate teste antigen rapid efectuate anterior în altă parte.

4. Persoanele care prezintă documentele medicale amintite mai sus vor primi o brăţară de acces pe baza căreia vor putea intra în sectoarele de START. Înlăturarea brățării este interzisă, iar o braţară nouă poate fi obţinută doar prin efectuarea unei noi înscrieri.

5. La această ediţie a Semimaratonului Bucureşti OMV Petrom, kitul de concurs se va ridica doar personal, nu prin delegat sau reprezentant.

„Cu un traseu plat, rapid, ideal pentru timpi buni şi recorduri personale, un kit de participare util pentru alergători şi cu premii substanţial mai mari faţă de ediţiile trecute, a 10-a ediţie a OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON este un eveniment atractiv şi foarte aşteptat”, declară Valeria Racilă van Groningen, Preşedinta Bucharest RUNNING CLUB.

SPORT EXPO, expoziţia de produse specifice alergării, sportului, nutriţiei şi a timpului liber, va fi amplasată în acest an în Parcul Izvor.

În zonele de START / FINISH (Piaţa Constituţiei, Bd. Libertăţii – zona Parc Izvor) vor fi luate măsuri suplimentare de siguranţă:

– acces restricţionat doar pentru personalul esenţial din echipa de organizare, participanţi si autorităţi,

– distribuirea şi impunerea utilizării măştilor de protecţie (care vor fi înlăturate după primii 150 m; altele noi urmând să fie oferite la finalul cursei, odată cu medalia),

– distribuirea şi impunerea folosirii dezinfectanţilor,

– dezinfectarea cu regularitate a obiectelor, suprafeţelor şi incintelor destinate utilizării publice (ex. toalete ecologice, mese, scaune etc.),

– instalarea de porţi pentru termoscanare, în vederea măsurării temperaturii participanţilor,

– crearea de spaţii de izolare, care să poată fi folosite în caz de nevoie, în condiţii de maximă siguranţă, pentru persoanele care prezintă simptome de COVID-19,

– utilizarea de produse preambalate (ex. apă, batoane energizante etc.).

Traseele pentru toate cursele au startul în centrul Bucureştiului, zona Parcul Izvor, iar hărţile sunt deja disponibile pe site-ul www.bucuresti21km.ro.

Participanţii la OMV Petrom HALF MARATHON vor primi şi anul acesta albume foto personalizate. Albumele sunt oferite de OMV Petrom, iar noutatea acestei ediţii este că ele vor fi oferite tuturor, indiferent că sunt concurenţi, voluntari, sponsori sau parteneri.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE