2020-11-26 03:22

Odă bucuriei și cât de cât o stare de bine în viețile noastre: Festivalul care vine în CASA TA!

 |  13:47
Odă bucuriei și cât de cât o stare de bine în viețile noastre: Festivalul care vine în CASA TA!

Știți foarte bine că aceasta este o perioadă în care nu mai avem acces la multe lucruri care ne plăceau și ne plac…Până revenim cu toții la normal, orice ar însemna acest lucru, există lucruri plăcute - în funcție de preferințe, care aduc…”odă bucuriei” și cât de cât o stare de bine în viețile noastre.

Dacă nu știați, Enescu este singurul festival de muzică clasică din lume care oferă gratuit acces la arhiva sa, pe măsură ce primește acordul de difuzare online a concertelor și recitalurilor de la artiști. Pe site-ul www.festivalenescu.ro a început, încă din data de 18 martie 2020, un adevărat „Festival Internațional George Enescu online”, pentru a oferi oamenilor din întreaga lume acces gratuit la muzică clasică de calitate. Este modalitatea prin care Festivalul Enescu își aduce contribuția în lupta pe care umanitatea o poartă împotriva COVID-19, urmând modelul lui George Enescu. Marele muzician s-a implicat, prin puterea vindecătoare a muzicii, în ajutorarea răniților din Primul Război Mondial.

20.079 de vizitatori unici în cele patru zile de difuzare

Concertul de deschidere a Festivalului și Concursului Enescu Online, Recviemul de Verdi interpretat de Orchestra și corul Maggio Musicale Fiorentino, a înregistrat cifre record de audiență: 20.079 de vizitatori unici în cele patru zile de difuzare pe site, în secțiunea special dedicată, care poate fi văzută aici - https://www.festivalenescu.ro/festivalul-si-concursul-enescu-in-casa-ta/.

Dintre aceștia, 11.460 de utilizatori unici au văzut concertul în primele 24 de ore.

Festivalul și Concursul Enescu Online continuă în perioada 22-25 martie 2020 cu înregistrarea celui de-al doilea concert al Orchestrei și Corului Maggio Musicale Fiorentino, sub bagheta dirijorului Fabio Luisi. Solistul invitat este violonistul rus Sergei Krylov. Programul aduce publicului două momente de mare virtuozitate. Concertul nr. 1 pentru vioară și orchestră de Paganini pune în evidență calitățile tehnice ale solistului, precum și capacitatea acestuia de a reda bogăția de nuanțe a partiturii. Simfonia a III-a de George Enescu, scrisă în anii 1916-18, este o lucrare vocal-simfonică amplă, în care dialogul dintre orchestră și cor relevă încărcătura emoțională a epocii, datorată Primului Război Mondial.Concertul s-a derulat în cadrul celei mai recente ediții a Festivalului (septembrie 2019).

În semn de omagiu și de compasiune pentru Italia, pentru oamenii și artiștii săi, Festivalul a început reluând cele două concerteale Orchestrei Maggio Musicale Fiorentino din ediția din 2019.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-03-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE