2021-07-28 16:28

Leo Iorga face un “Pact” cu Adi Ordean

 |  15:39
Leo Iorga  face un “Pact” cu Adi Ordean

Cu o poveste de aproape 30 de ani pe piaţa muzicii din România, Leo Iorga, una dintre cele mai calde şi îndrăgite voci ale rock-ului românesc, vine în The Artist Studio pentru un concert de zile mari.

Pact este noul proiect muzical format de Leo Iorga şi Adi Ordean. Acesta se bucură de o componenţă de legendă în istoria pop-rock-ului românesc: Leo Iorga - vocal, Adrian Ordean - chitară, Dan Stetco “Polymoog” - claviaturi, Marian Mihăilescu - chitară bass, Cristi Iorga - tobe şi Alex Ardelean - chitară. Noua formulă va interpreta atât o serie de piese noi, cât şi hituri compuse de Adi Ordean şi cântate de Leo Iorga între anii 1988 şi 1996, piese care vă vor aminti cu siguranţă de unele dintre cele mai frumoase momente ale adolescenţei. Printre ele se numără: “Toamnă”, “Să te gândeşti la mine”, “Singur în noapte” sau “Mă voi întoarce”.

În luna decembrie a anului trecut, la mai bine de un an şi jumătate după operaţia de cancer la plămâni, artistul Leo Iorga şi-a reluat activitatea muzicală. Leo Iorga a avut norocul să afle despre boală înainte ca aceasta să se extindă prea mult, din cauza, sau datorită, am putea spune, unei răceli netratate: "Dacă luam medicamente, eram mort acum, pentru că simptomele de răceală treceau şi nu mă duceam la control". Când a fost descoperită, tumoarea era "deja foarte mare", au urmat două săptămâni în care a fost pregătit pentru operaţie şi apoi intervenţia propriu-zisă. "După trei ore şi jumătate de operaţie au întors o parte de lob şi au văzut că este invadat. Deci un plămân este pierdut. Era invadat, era mort", povesteşte fostul solist Compact.

A urmat perioada cu citostatice, pe care o caracterizează drept "cumplită": "Făceam în fiecare săptămână şi, la un moment dat, am vrut să renunţ. Am avut o perioadă de convalescenţă despre care nici n-aş mai vrea să amintesc. E suferinţă mare când faci citostatice. Chimioterapia te seacă". După operaţie s-a temut că nu va mai putea cânta, dar uşor, uşor lucrurile s-au aşezat pe un făgaş normal; după două luni făcea deja prima repetiţie, iar la scurt timp a urmat primul spectacol cu trupa Pacifica, la Festivalul de la Sulina: "A fost prima dată când am uitat, pur şi simplu, că am fost operat. Proba de foc a fost însă la Cluj, la Grand Arena, când s-a deschis". Extrem de optimist şi de binedispus, tot timpul cu zâmbetul pe buze, artistul a revenit în forţă pe piaţa muzicală, în trupa Pact, alături de bunul său prieten, Adrian Ordean. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 639868-02-12

Mai multe imagini:
Leo Iorga  face un “Pact” cu Adi Ordean
zoom
Parerea ta...

CRISTI IORGA
13 Mai 2013

Multumim ptr. articol, dar trebuie sa va anunt ceva, componenta PACT nu este aceeasi cu fotografiile pe care le-ati publicat.(componenta Pacifica)
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE