2020-10-21 21:30

La cinema DE MARE: Filmele revin în Grădina de vară din Eforie Sud!

 |  11:48
La cinema DE MARE:  Filmele revin în Grădina de vară din Eforie Sud!

Ajuns deja la cea de-a treia ediție, festivalul Cinemascop își așteaptă vizitatorii între 1-5 august, în Grădina de vară din Eforie Sud. Aceasta a fost redeschisă în 2018, după o perioadă de 14 ani de abandon.

Iar localnicii și turiștii au avut ocazia să participe la proiecții de filme europene și alte activități culturale și educative în timpul primelor două ediții.

Anul acesta, programul continuă cu 5 filme de lungmetraj și o serie de filme scurte de animație, venite din partea Institutului Francez. Fiecare film proiectat anul acesta aduce o atmosferă aparte. Astfel, Cinemascop începe pe 1 august cu filmul belgian „Testamentul nou nouț", comedie nominalizată la Globurile de Aur, oferită festivalului de către Delegația Valonia-Bruxelles. Weekendul continuă cu un film de Oscar - Kolya, venit de la Centrul Ceh. Ziua de 3 august aduce pe ecranul din grădină un film polonez, „Excentricii: Pe partea însorită a străzii”, din partea Institutului Polonez, marți se vede filmul suedez „Bărbatul de 100 de ani care a sărit pe fereastră și a dispărut”, oferit de Ambasada Suediei, iar miercuri Cinemascop se încheie cu un film din partea Institutului Cultural Român, clasicul „Amintiri din Epoca de Aur 1: Tovarăși, frumoasă e viața!”.

Arta nu lipsește nici anul acesta. Anul trecut, trei dintre pereții exteriori ai grădinii au primit haine noi - picturi murale. Acestea pot fi în continuare admirate de trecători, iar în timpul festivalului, cei care vizitează grădina se pot bucura și de o galerie de artă. Împreună cu ETAJ on wheels, Cinemascop va prezenta în fiecare zi de festival artiști români, ale căror lucrări vor fi expuse solo sau duo. O altă tradiție păstrată și anul acesta este expoziția de fotografie, care va ilustra evoluția proiectului de la început, până în prezent.

Și în exterior

Nu doar în grădină vor avea loc activități, ci și în exterior, unde o zonă cu food truck-uri îi va întâmpina pe vizitatori. Centrul Ceh București, organizatorul festivalului, oferă din nou cadoul preferat al publicului de la Cinemascop - berea cehă Budweiser Budvar.

Deoarece nu trebuie să uităm că suntem în timpul unei pandemii, pentru desfășurarea evenimentului în siguranță, vizitatorii trebuie să respecte în continuare regulile impuse de autorități. Grădina va găzdui maximum 300 de spectatori, iar atelierele de creație pentru copii care au fost organizate în trecut, nu vor mai avea loc de data aceasta. Se impune respectarea distanțării sociale, purtarea măștii și dezinfectarea regulată a mâinilor. Cu toate acestea, atmosfera festivalului Cinemascop rămâne aceeași, iar intrarea este în continuare liberă.

Grădina se va deschide în fiecare zi la ora 18:00, deoarece pe lângă filme, veți avea ocazia de a vedea ceea ce v-am expus mai sus. Iar imediat ce se lasă întunericul, de la ora 21:00, încep proiecțiile de film!


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-07-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE