2020-12-05 16:45

Îți place la film în AER LIBER? Iată ce te așteaptă

 |  15:42
Îți place la film în AER LIBER? Iată ce te așteaptă

Anul trecut am fi zis că ne-am plictisit de aglomerația la filmele care rulează în sălile speciale din mall-uri și vrem la film în aer liber. Anul acesta nu mai avem ce zice…decât că e musai la film în aer liber!

Fundația9 anunță cea de-a doua ediție a CINEVARA, programul proiecțiilor de film în aer liber ce vor avea loc pe toată durata verii (9 iulie – 3 septembrie) în grădina Rezidenței BRD Scena9 din cartierul Icoanei (I.L.Caragiale 32).

Ediția din acest an a CINEVARA este dedicată fundației partenere Film Foundation, organizație înființată în urmă cu 30 de ani de către celebrul regizor Martin Scorsese, cu scopul de a recupera și de a conserva patrimoniul cinematografic mondial.

Recuperarea fizică, dar mai ales simbolică a trecutului

„CINEVARA este unul din programele dezvoltate ca parte a programării artistice anuale a Rezidenței BRD Scena9 din cartierul Icoanei, centrul nostru cultural care timp de 6 zile pe săptămâna propune publicului larg o oferta culturală extrem de variată: de la dezbateri și lecturi publice la expoziții de artă contemporană, audiții și întâlniri dedicate muzicii și sunetului la proiecții de film și ateliere pentru copii. Suntem onorați să organizăm această ediție a CINEVARA ca tribut adus eforturilor făcute de către fundația americană Film Foundation în ultimii 30 de ani de a restaura și recupera filme din cinematografii neglijate. Mai mult ca oricând, recuperarea fizică, dar mai ales simbolică a trecutului este fundamentală în a înțelege mai bine prezentul și a construi un viitor mai bun”, spune Anca Drăgoi, Director Executiv, Fundatia9.

Proiecțiile vor avea loc în fiecare joi, timp de nouă săptămâni, începând cu ora 21.00, cu respectarea tuturor normelor igienico-sanitare impuse de lege. În acest context, vor fi disponibile 30 de locuri pentru fiecare proiecție. Accesul se va face pe bază de bilet, ce poate fi cumpărat pe platforma Event Book

Programul proiecțiilor

9 iulie / Amintiri despre subdezvoltare (1968), regia Tomás Gutiérrez Alea

16 iulie / Black Girl(1966), regia Ousmane Sembène

23 iulie / Insiang (1976), regia Lino Brocka

30 iulie / Vara secetoasă (1963), regia Metin Erksan

6 august / Servitoarea (1960), regia Kim Ki-young

13 august / Mumia (1969), regia Shadi Abdel Salam

20 august / Culoarea rodiei(1968), regia Sergei Parajanov

27 august / Touki Bouki (1973), regia Djibril Diop Mambéty

3 septembrie / Poveste din Taipei (1985), regia Edward Yang


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-07-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE