2020-12-02 11:06

Insula care TE PLĂTEȘTE ca să o vizitezi

 |  17:02
Insula care TE PLĂTEȘTE  ca să o vizitezi

Una din trei din nopţile de cazare ale turiştilor la hotel, precum şi biletele de intrare la muzee şi în situri arheologice. Cam așa stă situația cu un loc al cărui guvern regional a descoperit că aceasta ar fi soluția pentru a atrage turiștii în aceste vremuri pandemice.

Sicilia va plăti jumătate din preţul biletelor de avion ale turiştilor care vin aici într-o încercare de a revitaliza industria turismului, grav afectată de pandemia de COVID-19, potrivit Daily Mail. Guvernul regional va plăţi de asemenea una din trei din nopţile de cazare ale turiştilor la hotel, precum şi biletele de intrare la muzee şi în situri arheologice. Un buget de 50 de milioane de euro a fost alocat acestei scheme de revigorare a turismului, în contextul în care această industrie a pierdut în jur de 1 miliard de dolari în martie şi aprilie, scrie Business Magazin.

Voucherele vor fi disponibile pe site-ul de turism al insulei, potrivit The Times. În Italia, 13% din PIB vine din turism, iar ţara este pregătiă de relansarea acestui sector odată ce măsurile de izolare se vor încheia, la data de 4 mai.

Sunt și influențe arabe

Principalele orașe pe insula Sicilia sunt: Agrigento - se află în sudul insulei și este renumit pentru Valea Templelor, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO; Catania - poartă spre vulcanul Etna, un oraș niversitar și centru economic aglomerat, cu o viață de noapte spumoasă; Enna - un oraș medieval de munte; Gela - unul dintre cele mai imortante orașe grecești vechi și stațiune de litoral pe coasta de sud a insulei; Marsala - patria faimosului vin; Mazara del Vallo - aici găsiți influențe arabe, inclusiv un festival al Couscous-ului; Messina - legătur insulei Sicilia cu continentul Italiei; Palermo - capitala insulei, plină de atracții turistice; Ragusa - arhitectură barocă impresionantă, listată de UNESCO; Siracuza - un oraș vechi cu ruine grecești incluse în patrimoniul mondial UNESCO; Trapani - un oraș atrăgător, poartă spre Pantelleria și Insulele Egadi.

Printre cele mai cunoscute stațiuni de litoral se numără și Taormina, un centru turistic important, cu un amfiteatru grecesc ce va oferă priveliști superbe spre Etna și coasta Siciliei. Ca destinații de excursii sunt micile insule aflate în jur, ca de exemplu Stromboli.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-04-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE