2020-11-26 04:11

În România, miercuri dis-de-dimineață: Așteptăm SuperLuna ROZ!

 |  17:12
În România, miercuri dis-de-dimineață: Așteptăm SuperLuna ROZ!

Desigur, dacă se menține cerul senin... De fapt, Luna nu va fi chiar roz! Numele are legătură cu faptul că triburile amerindiene din America de Nord asociau această perioadă cu înflorirea unor plante sălbatice care aveau culoarea roz.

Americanii nativi au numit Lunile pline in funcție de indicii din natură: de la Luna plină a lupilor din ianuarie și până la Luna plină rece din decembrie, fiecare are denumirea sa plina de semnificații. Fenomenul „SuperLuna roz” are loc săptămâna aceasta, între 6-10 aprilie, iar punctul maxim al acestei luni pline va putea fi observat în România miercuri, 8 aprilie, la ora 05:36.

Luna va fi cu aproape o treime mai strălucitoare şi poate să ni se pară cu 15% mai mare, pentru că va fi în cel mai apropiat punct posibil de Pământ. Acest concept de superlună nu a fost propus de către oamenii de ştiinţă, astronomi, ci de astrologi, aceştia operând cu mai multe definiţii ale acestui fenomen. Majoritatea acestor „specialişti” definesc superluna în raport cu două aspecte: distanţa dintre Pământ şi Lună şi procentul din suprafaţa selenară care este vizibilă, potrivit descoperă.ro.

Evenimentul are loc la fiecare 29 de zile și jumătate când Pământul este chiar între Lună și Soare. Adică noi, pământenii, ajungem să vedem Luna complet luminată. Anul acesta pe fereastră, din casă, bineînțeles...

Mai multe despre SuperLuna roz aici: https://www.youtube.com/watch?v=x305BFcTH6s&feature=emb_title


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-04-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE