2021-01-24 21:38

În Poiana Brașov a început pregătirea părtiilor de schi

 |  14:12
În Poiana Brașov a început pregătirea părtiilor de schi

Primăria Brașov a anunţat, duminică, debutul pregătirilor pentru sezonul de schi, astfel că s-a trecut la amenajarea pârtiilor din Poiana Braşov. Totul în speranța scăderii numărului de infectări cu Covid, urmată de o decizie favorabilă în acest sens din partea autorităţilor centrale.

Primarul Allen Coliban a informat că având în vedere condiţiile meteo din ultimele zile, cu temperaturi negative - în noaptea de sâmbătă spre duminică înregistrându-se -6 grade - s-a început producerea de zăpadă artificială şi în această primă etapă se vor face depozite.

"Din punctul meu de vedere, schiul este unul din sporturile sigure, în ceea ce priveşte răspândirea acestui virus (COVID-19-n.r.), mai ales că vom implementa şi măsurile pe care le-am discutat cu operatorul transportului pe cablu. Atât braşovenii, cât şi domeniul HoReCa din Braşov şi, mai ales, din Poiană, au nevoie de acest sezon de schi. Tocmai de aceea am şi menţinut tarifele la transportul pe cablu la nivelul de anul trecut. Sper ca evoluţia pandemiei, atât la nivel local, naţional, dar şi al UE (...) să ne permită să deschidem acest sezon încă de la sfârşitul lunii decembrie", a declarat Coliban.

Rezervări multe de Crăciun și de Revelion

Conform reprezentanţilor hotelierilor din Poiana Braşov, peste jumătate din locurile de cazare din staţiune erau ocupate, la sfârşitul lunii trecute, pentru minivacanţa de 1 Decembrie, în condiţiile în care, spre deosebire de alţi ani, accesul la facilităţi, de genul spa-uri sau locuri de joacă pentru copii, este interzis, iar sezonul de schi încă nu a debutat. De asemenea, conform surselor citate, un număr consistent de rezervări s-au făcut, deja, pentru Crăciun şi Anul Nou.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE