2020-11-29 15:51

Hai cu Furtuna! Surprizele virtuale ale Teatrului Național București

 |  15:19
Hai cu Furtuna! Surprizele virtuale ale Teatrului Național București

Așteptată și solicitată de cei mai mulți dintre iubitorii de teatru, difuzarea online a unor spectacolelor de teatru din repertoriul Teatrului Național București a debutat începând de vineri, 24 aprilie.

Astfel, timp de trei zile, în fiecare weekend de aici încolo, nu doar spectatorii din București, ci și cei din întreaga țară, precum  și cei de peste hotare vor putea urmări câte un spectacol de referință din repertoriul TNB. Lista titlurilor propuse spre difuzare online include atât spectacole care au ținut afișul cu mare succes în stagiunile trecute, fiind în prezent scoase din repertoriu. Cât și unele piese care se vor juca în continuare odată cu redeschiderea sălilor de teatru. Așadar un prilej de a vă stârni interesul și de a vă invita călduros să reveniți la teatru, atunci când porțile se vor redeschide!

Ce puteți viziona

Mai multe titluri de spectacole vor fi difuzate în fiecare week-end,  începând din 24 aprilie 2020. De vineri până duminică, timp de 3 zile la rând, se va difuza același spectacol,cu câte o singură reprezentație pe zi: vineri de la ora 16, sâmbătă de la ora 18.00 și duminica de la ora 18. Difuzarea spectacolelor va fi asigurată online pe canalul de youtube http://www.youtube.com/c/TeatrulNaţionalILCaragialeBucureşti în sistem streaming live. Link-ul va putea fi accesat și de pe pagina https://www.facebook.com/TNB.Ro/ . Spectacolele vor putea fi vizionate doar live,  în datele și la orele anunțate.

Difuzarea online a spectacolelor va include titluri ca :  Furtuna, după W. Shakespeare,  Două loturi, adaptarea după I.L.Caragiale și regia semnate de  Alexandru Dabija, Allegro, Ma non Troppo… de Ion Minulescu, regia Răzvan Popa, Dumnezeu se îmbracă de la second-hand, de Iulian Margu, regia Ion Caramitru,  Năpasta de I.L.Caragiale, regia Radu Afrim, Take, Ianke și Cadîr de Victor Ion Popa, regia Grigore Gonța, spectacole din cadrul programului 9G. Primul dintre acestea, care se va difuza chiar în acest week-end (24,25 și 26 aprilie), este Furtuna, după William Shakespeare, în viziunea regizorului bulgar Alexander Morfov. În rolul Prospero, îl veți vedea, într-o creație memorabilă, pe Ion Caramitru(desemnat de Ambasada Britanică și Consiliul Britanic din București drept ”Ambasador Shakespeare” al anului 2016- Anul Shakespeare). Din distribuție mai fac parte Mihai Călin, recompensat cu un premiu UNITER pentru interpretarea lui Caliban, Istvan Teglas (Ariel), Alexandra Sălceanu (Miranda), Ciprian Nicula (Ferdinand).

Furtuna sau puterea demiurgică a artei

Comedie a iluziilor, feerie, un text despre putere și răzbunare, Furtuna este, mai presus de orice interpretare, o piesă despre puterea demiurgică a artei și imaginației.  Știința lui Prospero depășește legile oamenilor, controlează natura, stăpânește duhuri și provoacă iubirea.

Furtuna a avut premiera în 27 aprilie 2014. Imaginat inițial în spațiul de tip elisabetan al Sălii Studio, spectacolul a fost mutat, la cererea publicului, în Sala Mare a teatrului, unde poate fi vizionat de peste 900 de spectatori. De această dată, vă dăm întâlnire într-un spațiu și mai amplu, cel virtual, pe canalul de youtube TNB, unde veți putea viziona spectacolul ”Furtuna” - a fost deja vineri, 24 aprilie , urmează sâmbătă, 25 aprilie, de la ora 18.00 și duminică, 26 aprilie, de la ora 18.

Va continua, în paralel, difuzarea online a Conferințelor TNB, zilnic între orele 14-16, de asemenea pe canalul Youtube TNB. În perioada imediat următoare vor fi difuzate și alte titluri incitante, iar programul se va desfășura pe toată perioada stării de urgență.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-04-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE