2021-07-24 07:20

E o perioadă grea, dar se poate face câte ceva: Artist în vremea pandemiei

 |  14:02
E o perioadă grea, dar se poate face câte ceva: Artist în vremea pandemiei

Ce le rămâne de făcut artiștilor când ceea ce creează nu mai poate fi expus într-o galerie, atins și privit de public și, cel mult, urmărit detașat prin intermediul unui ecran, dacă arta lor poate fi astfel prezentată?

Arta a fost întotdeauna una dintre uneltele prin care oamenii și-au exprimat raportatea la lumea din jur - când vorbim de artiști - sau în care au căutat refugiu și semnificație, în rol de consumator și privitor. 

Centrul Ceh este unul dintre cele mai populare institute culturale din România, cunoscut pentru proiecte ca Documentary Mondays, Future Museum sau Cinemascop. Ca toate instituțiile și organizațiile ce se ocupă cu organizarea de evenimente culturale, Centrul Ceh caută să se adapteze noii situații în care cultura se mută în mediul online. Astfel, a inițiat seria de interviuri cu artiști români și cehi “5 Întrebări”.

Perioada următoare vine cu schimbări neașteptate

„Aceste săptămâni și luni aduc provocări pentru toate segmentele societății. Zona culturală este puternic influențată și, mai ales, sectorul independent, căruia dorim să-i oferim o voce, dar și să aflăm ce oportunități îi aduce această criză. Perioada următoare vine cu schimbări neașteptate, perspective neobișnuite și multe idei noi. Așa că de ce să nu ne inspirăm de la cei care sunt creativi prin profesia lor?”, spune directorul Centrului Ceh, Robin Ujfaluši. Începând din 9 aprilie Centrul Ceh publică un interviu video săptămânal cu artiști români și cehi, care răspund la cinci întrebări despre ei și activitatea lor în această perioadă.

Întreaga lume s-a schimbat în ultima perioadă și toate sectoarele de activitate au fost și sunt puse în dificultate, găsirea unor noi moduri de a interacționa, în contextul distanțării sociale, fiind una dintre temele principale. “Cum se vede pandemia prin ochii artiștilor” fiind mai mult decât o temă, o stare de fapt. Interviurile sunt deja publicate pe canalele de comunicare ale Centrului Ceh - Facebook, YouTube, Instagram și site-ul Czech-it.ro. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-04-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE