2021-07-24 06:44

Ce îți TREBUIE dacă vrei să ajungi în Spania, în iulie

 |  19:39
Ce îți TREBUIE dacă vrei să ajungi în Spania, în iulie

Autoritățile spaniole, împreună cu Organizația Mondială de Turism a Națiunilor Unite pun la cale un plan de a revitaliza turismul într-un mod cît mai sigur pentru cetățeni.

Astfel, Spania este prima țară din lume care va primi turiști cu pașapoarte de sănătate, în iulie, potrivit presei iberice. Primii turiști cu pașapoarte de sănătate se vor îmbarca în iulie într-un zbor către Insulele Canare, care aparțin de Spania. Încă nu s-a dat publicității numele aeroportului de sosire sau a celui de unde va decola aeronava cu primii pasageri purtători ai pașaportului de sănătate.

Condiții “optime”

Ministrul de Turism din Insulele Canare, Yaiza Castilla, a confirmat că “sunt pregătiți pașii necesari încât pasagerii să călătorească în condiții optime”, după ce a anunțat că va fi organizat un zbor-test pentru implementarea pașaportului de sănătate. Pasagerii se vor îmbarca în iulie și vor deține un pașaport în format digital, o aplicație pentru smartphone dezvoltată de compania Hi+ Card și de cercetători spanioli de la  Tourism Data Driven Solutions (TDDS).

Aplicația memorează istoricul medical al pasagerilor și îi va ajuta să “călătorească în siguranță, să poată fi monitorizați, dar fără a li se colecta date personale”, a spus CEO-ul TDDS, Antonio López de Ávila. Depatamenul de turism al Insulelor Canare a spus că dacă primul zbor va fi un succes, strategia va fi implementată și în alte zone de vacanță.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-05-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE