2021-07-24 08:00

Ce face un MOTAN în timp ce noi ne luptăm cu epidemia

 |  22:49
Ce face un MOTAN în timp ce noi ne luptăm cu epidemia

A devenit o vedetă social media și are cam peste 30.000 de “urmăritori”, care vor să vadă online fiecare mişcare pe care o face. Este din Noua Zeelandă, țara care a interzis intrarea în țară a tuturor cetățenilor străini încă din luna februarie, din cauza epidemiei de coronavirus.

Un motan, care poate fi văzut în orice loc din capitala Noii Zeelande, a devenit  vedetă social media. Ajunge până și în saloanele de tatuaj, de înfrumuseţare sau în turnurile cu birouri din Wellington, potrivit de The Guardian. Motanul Mittens – pe numele lui este în atenţia neozeelandezilor încă din 2018 când a fost zărit în diferite puncte din oraş, inclusiv la universitate, poştă şi într-o biserică catolică - https://www.youtube.com/watch?v=AyI6ZEfO40M

A fost dus în mai multe rânduri la poliţie de localnicii îngrijoraţi că se pierduse. De exemplu, odată a rămas blocat într-un magazin, unde a adormit. Adepţii săi de pe Facebook s-au mobilizat şi i-au refăcut traseul, pornind de la ultimul loc unde fusese văzut şi au luat legătura cu proprietarii magazinului care i-au redat libertatea după câteva ore.

Ocupaţia lui declarată: animal de companie/celebritate locală/personalitate media

După ce l-a întâlnit de mai multe ori în diverse locuri, un angajat de la Protecţia animalelor a deschis o pagină Facebook pe numele lui Mittens, pentru a-i linişti pe oameni că nu este nevoie să „salveze” felina, căreia îi plac doar aventurile! Localnicii spun că motanul este prudent la trecerea străzii şi aşteaptă cuminte lumina verde a semaforului.

Pagina intitulată “Plimbările aventuroase ale lui Mittens” cuprinde şi o serie de reguli pentru interacţiunea cu motanul, între care „nu îi spuneţi lui Mittens să plece acasă”, „nu speculaţi şi nu întrebaţi pe unde o fi Mittens” şi „nu discutaţi despre o răpire a lui Mittens”. Vedeta felină are şi o pagină Wikipedia, în care ocupaţia lui declarată este “animal de companie/celebritate locală/personalitate media”. Proprietarul motanului excentric, Silvio Bruisma, spune că pisica lui era la fel de plimbăreaţă când trăiau în Aukland, însă în centrul mai compact din Wellington a devenit mai uşor de găsit. Silvio este singurul de la care Mittens acceptă hrană.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-03-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE