2020-12-04 01:10

Când vei PUTEA descărca 1.000 de filme HD pe secundă

 |  23:31
Când vei PUTEA descărca 1.000 de filme HD pe secundă

Un nou record mondial a fost stabilit în Australia. La ce și pentru ce veți afla imediat, interesant este ce ne așteaptă în viitor la acest capitol.

Viteza internetului va crește uimitor în următorii cinci ani. 1.000 de filme HD ar putea fi descărcate într-o singură secundă, potrivit The Independent, după ce un nou record mondial a fost stabilit în Australia. Viteza atinsă a fost 44,2 terabiți pe secundă! Realizarea aparține cercetătorilor de la trei universități: Monash, Swinburne și RMIT. Ei au utilizat un cip optic ”micro-comb” care conține sute de raze infraroșii. Cercetătorii au folosit rețeau de comunicații din Melbourne.

Viteza obținută a fost de un milion de ori mai mare decât cea obișnuită pentru utilizatorii din Australia. În prezent, Singapore deține cea mai mare viteză medie a internetului pentru rețelele comerciale: 197,3 megabiți pe secundă.

În doi, trei ani

Vietza internetului a fost una dintre problemele apărute în timpul pandemiei de coronavirus, când companii precum Netflix și Youtube au redus din calitatea imaginii. ”Doar în Marea Britanie, consumul de date pe timpul zilei a fost mai mare decât dublu decât în mod normal”, spune doctoral Bill Corcoran, de la universitatea Monash, conform Agerpres. ”Cred că vom vedea astfel de dispozitive în doi, trei ani în laboratoarele de cercetare, iar în zona comercială ar putea fi folosite în aproximativ cinci ani”, a mai adăugat Bill Corcoran.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-05-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE