2024-04-16 22:00

Când se aprind LUMINIȚELE de Crăciun în București, în 2022

 |  21:31
Când se aprind LUMINIȚELE de Crăciun în București, în 2022

Primăria Capitalei a început montarea luminițelor pentru sărbătorile de iarnă. În mai puțin de o lună, mii de ghirlande luminoase vor împodobi cele mai importante bulevarde din București.

"Luminiţele vor fi aprinse în seara zilei de 1 decembrie, odată cu iluminatul public. Aproape 3.000 de instalaţii luminoase, care utilizează tehnologia LED pentru un consum eficient, vor împodobi zone precum bd. Magheru, Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, bd. Lascăr Catargiu, bd Kiseleff, bd. Unirii şi Piaţa Presei Libere. Instalaţiile luminoase sunt aceleaşi din anii trecuţi, nu au mai fost cumpărate sau închiriate alte echipamente", informează Primăria Capitalei.

Conform biroului de presă al PMB, în Piaţa Constituţiei, deasupra târgului de Crăciun, va fi amplasată o cupolă formată din instalaţii luminoase deţinute de companie.

În decembrie 2021, Nicuşor Dan preciza că PMB a cheltuit un milion de lei pentru iluminatul festiv, în timp ce în 2020 a alocat 10 milioane de lei în acest scop. El menţiona că Primăria a folosit toate instalaţiile luminoase pe care le avea la dispoziţie.

"Nu am mai închiriat altele. Diferenţa de bani între anul trecut şi anul acesta este că atunci au fost 10 milioane, care erau deja comandate când am venit eu. Şi chiar lucrările erau începute. 10 milioane de lei - anul trecut, un milion - anul acesta. Cred că, în momentul în care spitalele îţi cer 300 de milioane şi tu nu poţi să le dai decât 200, este un pic ridicol să dai 10 milioane pe iluminat stradal. Asta e filosofia mea", spunea Nicuşor Dan, la momentul respectiv.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-11-04



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE