2020-12-02 11:32

Atenție: TikTok intră sub SUPRAVEGHERE

 |  18:20
Atenție: TikTok intră sub SUPRAVEGHERE

TikTok, aplicaţie de socializare deţinută de gigantul chinez ByteDance, care le permite utilizatorilor postarea de video-uri foarte scurte, a înregistrat o creştere uriaşă în perioada pandemiei.

Iată însă că practicile de colectare a datelor folosite de aplicaţia chineză TikTok vor fi analizate de Comitetul European pentru Protecţia Datelor. Oficialii UE mai avertizează şi asupra  Clearview AI, un soft de recunoaştere facială dezvoltat în Statele Unite, după cum a remarcat Reuters.

Metode îngrijorătoare

EDPB (Comitetul European pentru Protecţia Datelor) a anunţat că va înfiinţa un grup de lucru pentru a suupraveghea activitățile TikTok la nivel de UE, după solicitarea unui parlamentar din CE, îngrijorat de metodele aplicaţiei chineze de colectare a datelor și de riscurile de securitate și confidențialitate. TikTok este o aplicație mobilă care permite utilizatorilor să creeze sau să urmărească clipuri video care au adesea fragmente din piese muzicale pe fundal, pe care utilizatorii cântă sau dansează. Presa internațională a comparat TikTok cu Vine - aplicația creată de Twitter care a permis utilizatorilor să creeze și să posteze videoclipuri de 6 secunde, dar care nu a apucat să devină un fenomen global important.

Pe lângă TikTok, ByteDance deține mai multe aplicații de video și știri bazate pe inteligență artificială, precum alternativa aplicației Slack - Lark, aplicația de video-chat - Flipchat și agregatorul de știri Toutiao, potrivit BBC.

Autoritățile sunt avertizate

În ceea ce privește Clearview AI - softul care foloseşte inteligenţa artificială pentru recunoaşterea facială, folosit adesea de poliţie pentru identificarea suspecţilor, a fost criticat masiv în SUA şi Canada. Prin urmare EDPB avertizează autorităţile europene cu privire la un potenţial abuz al celor care folosesc acest soft. „EDPB are îndoieli cu privire la existența unei baze legale la nivel de UE şi a statelor membre pentru utilizarea unui serviciu precum cel oferit de Clearview AI”, a anunţat EDPB.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-06-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE