2021-07-26 21:47

28 noiembrie. Negură Bunget revine la Timişoara

 |  14:00
28 noiembrie. Negură Bunget  revine la Timişoara

Negură Bunget au lansat anul acesta un nou EP, ''gând a-prins''. Materialul a fost înregistrat la studioul ''Negura Music'' şi conţine două piese: ''tăul fără fund '' şi ''curgerea muntelui''. Trupa revine la Timişoara pe 28 noiembrie, pentru un concert incendiar

 Cele două piese marchează începutul unei trilogii, un concept legat de Transilvania care se va întinde pe trei albume, fiecare având un film şi coloană sonoră.  ''TĂU'', prima parte a acestui proiect este programat să apară undeva în primăvara lui 2014, iar single-ul ''curgerea muntelui'' este un teaser pentru această primă parte.''Tăul fără fund'', concentrându-se mai mult pe ambient şi world music, este un preview pentru coloana sonoră a filmelor trilogiei.

O prezenţă întunecată, puternică, de o natură intensă, conectată cu natura locului şi spiritul ei, ce coboară şi urcă, modelându-se printre norii prezentului. O simţi uneori acolo, dar nu o poţi atinge. Numai o minte limpede şi un suflet curat pot ajunge aproape de ea. Astfel definesc membrii formaţiei numele şi spiritul ''Negură Bunget''. Negură Bunget este o ceaţă neagră, venind dintr-o pădure deasă. Numele încercă să arate atmosfera abordată de trupă, spiritual cît şi muzical. De asemenea, are legătură şi cu vechimea limbii române, arătând un interes sporit pentru istoria ţării, un alt aspect de o importanţă uriaşă pentru mebrii trupei.

Componenţă:

Gabriel Mafa / Negru - drums / percussion / dulcimer / xylophone / horns

Tibor Kati - vocals / guitars / keyboards / programming

Adrian Neagoe / Oq - guitars / vocals / keyboards

Petrică Ionuţescu - pipes / horns / traditional instruments /vocals

Ovidiu Corodan - bass

Daniel Dorobanţu - visual design

Mihai Neagoe / Mtz - sound design


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-11-26

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE