2021-07-26 23:44

25 octombrie:“Nu sunt faimos, dar sunt aromân“, în cinematografele din ţară

 |  16:23
25 octombrie:“Nu sunt faimos, dar sunt aromân“, în cinematografele din ţară

“Nu sunt faimos, dar sunt aromân“ vine în cinematografele din ţară. Lungmetrajul Nu sunt faimos, dar sunt aromân , care marchează debutul lui Toma Enache în regia de film, dar şi o premieră în industria cinematografică românească, filmul „Nu sunt faimos, dar sunt aromân” va ajunge pe marile ecrane din 25 octombrie, fiind distribuit de MediaPro Distribution.

Regizor artistic, actor si poet, Toma Enache realizeaza un proiect cinematografic unic în tara prin dialogurile în exclusivitate în limba aromâna, echipa de actori si realizatori formata aproape integral din aromâni si printr-o poveste romantata, centrata pe originile poporului aromân.

O producţie cinematografică independentă, filmul “Nu sunt faimos, dar sunt aromân”, are un buget de aproximativ 360.000 de euro, finanţarea acestuia provenind în totalitate din surse private. Nu sunt faimos, dar sunt aromân (Nu hiu faimos ama hiu arman) este o dramă romantică ce descrie călătoria lui Toni Caramusat, un regizor faimos, pornit în căutarea adevărului absolut despre originea neamului său. Mitul spune că acest adevăr e purtat de Armânamea, ultima descendentă din neamul său. Toni se întâlneşte cu fete din întreaga lume, cu speranţa că soarta îi va scoate în cale adevărul şi femeia la care viseaza. Le va găsi? Şi, dacă da, cu ce preţ?

Cunoscut îndeosebi pentru succesele sale la teatrul radiofonic, Toma Enache  a mai realizat atât piese de teatru în aromână ca „Lali Nida s-ampuliseashti cu stranghilji”, „Tenda” sau „Secta a muljeriloru”, cât şi în limba româna: „Pluralul englezesc”, „Richard al III-lea”, „Mincinosul”, „O noapte furtunoasa” sau „Alcesta”. Distribuit de MediaPro Distribution, filmul Nu sunt faimos, dar sunt aromân va avea premiera pe 25 octombrie în cinematografele din toată ţara.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-09-19Parerea ta...

TEODOR POPA
21 Sep 2013

Aromana nu este o limba, este un dialect!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE