2024-04-24 17:45

VIDEO: Roger Federer și-a anunțat RETRAGEREA din tenis

 |  17:22
VIDEO: Roger Federer și-a anunțat RETRAGEREA din tenis

Marele Roger Federer, de 20 de ori campion de Grand Slam la simplu, a anunțat că se retrage din tenisul competițional după Cupa Laver, la finele acestei luni.

Informația este transmisă de BBC, care citează un mesaj audio postat pe Twitter de sportiv.

Elvețianul în vârstă de 41 de ani nu a mai jucat de la Wimbledon 2021, competiție după care a suferit o a treia operație la genunchi. El a indicat problemele de formă fizică drept cauză principală a deciziei de retragere din activitatea competițională.

“Dintre toate darurile pe care mi le-a dat tenisul de-a lungul anilor, fără îndoială cel mai important a fost oamenii pe care i-am întâlnit: prietenii mei, adversarii mei şi cel mai mult fanii care dau viaţă sportului. Astăzi, vreau să vă dau tuturor o veste.

După cum ştiţi, în ultimii trei ani am avut provocări constând în accidentări şi operaţii. Am muncit mult pentru a reveni în formă maximă. Dar ştiu şi capacitatea şi limitele corpului meu şi în ultima vreme mesajul său pentru mine a fost clar. Am 41 de ani. Am jucat peste 1500 de meciuri în 24 de ani. Tenisul a fost mult mai generos cu mine decât aş fi visat vreodată şi acum trebuie să înţeleg când este momentul să îmi închei cariera competitivă.

Laver Cup de săptămâna viitoare, de la Londra, va fi ultima mea competiţie ATP. Voi mai juca tenis, bineînţeles, dar nu la grand slamuri sau în circuit.

Este o decizie dulce-amăruie, pentru că îmi va lipsi tot ce mi-a oferit circuitul. Dar în acelaşi timp, sunt atât de multe de celebrat. Mă consider unul dintre cei mai norocoşi oameni de pe pământ. Mi s-a dat un talent special de a juca tenis şi am făcut asta la un nivel pe care nu mi l-am imaginat vreodată, mult mai mult timp decât aş fi crezut că este posibil”, a mai spus Federer.

El le-a mulţumit tuturor celor cu care a colaborat pe parcursul carierei şi celor pe care i-a întâlnit pe teren, dar şi fanilor.

“Ultimii 24 de ani în circuit au fost o aventură incredibilă. Uneori am sentimentul că totul a trecut în 24 de ore, însă a fost totul şi atât de profund şi magic încât parcă am trăit deja o viaţă întreagă. Am avut norocul imens de a juca în faţa voastră în peste 40 de ţări. Am râs şi am plâns, am simţit bucurie şi durere şi mai presus de orice m-am simţit incredibil de viu. În călătoriile mele, am întâlnit mulţi oameni minunaţi cu care voi rămâne prieten pe viaţă.

Când a început iubirea mea pentru tenis, eram copil de mingi în oraşul meu natal, Basel. Mă uitam la jucători minunându-mă. Erau ca nişte uriaşi pentru mine şi am început să visez. Visul m-a făcut să muncesc mai mult şi am început să cred în mine. Succesul mi-a adus încredere şi eram pe cale să încep cea mai extraordinară călătorie, care m-a adus până în această zi.

Vreau să vă mulţumesc tuturor din toată inima, tuturor celor din lume care au ajutat ca visul unui copil de mingi elveţian să devină realitate.

La final, către tenis: Te iubesc şi nu te voi părăsi niciodată”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-09-15

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

După DIVORȚ, potopul. Decizie șocantă luată de Simona Halep




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE