2024-04-17 02:05

Simona Halep, AUDIATĂ de urgență de Tribunalul Sport Resolutions

 |  19:43
Simona Halep, AUDIATĂ de urgență de Tribunalul Sport Resolutions

Simona Halep va fi audiată de Tribunalul Sport Resolutions până la finalul acestei luni, în cazul de dopaj. Preluarea, abia acum o săptămână, a mandatului de șefă a "Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului" de către Karen Moorhouse a decalat audierea în regim de urgență a Simonei Halep, programată, inițial, la 17 februarie.

Cu panelul de trei judecători deja constituit la tribunalul independent "Sport Resolutions", Halep va pleda "nevinovată", până la sfârșitul lunii februarie, conform TVR.

„Halep nu a luat Roxadustat intenționat! Nu am niciun dubiu în privința onestității ei", a susținut-o pe Simona Steve Simon, președintele WTA, în ședința consiliului de conducere al Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului, din care face parte.

Simona Halep, dublă campioană de Mare Șlem și fost număr 1 mondial, a anunțat pe 21 octombrie că a primit o notificare potrivit căreia a fost testată pozitiv la substanța numită Roxadustat, prezentă într-o cantitate extrem de mică, la US Open. "Este cel mai mare șoc al vieții mele", a scris atunci  sportiva, care anunța că "începe cel mai greu meci al vieții".

Potrivit Agenţiei Naţională Anti-Doping (ANAD), "Roxadustat este substanţă nespecifică" în cazul căreia,  dacă se dovedeşte încălcarea intenţionată a Listei Interzise perioada de suspendare a unui sportiv este de 4 ani, iar dacă sportivul poate demonstra lipsa intenției, perioada de suspendare e de 2 ani.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-15



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE