2024-04-18 19:01

Secretele revirimentului Soranei Cîrstea

 |  11:49
Secretele revirimentului Soranei Cîrstea

Sorana Cîrstea se află într-un reviriment fulminant. Sportiva originară din Târgoviște este calificată în optimi la Roland Garros, iar anul acesta are un procent de 17 victorii și doar 7 înfrângeri, un titlu la Istanbul și o finală la Strasbourg.

Firicel Tomai, fostul antrenor al Simonei Halep sau al lui Victor Hănescu, a explicat motivele revenirii: relația cu Ion Ion Țiriac, antrenorul Adrian Cruciat, preparatorul fizic Teo Cercel, schimbarea rachetei și o nouă lovitură, și anume reverul în lung de linie.

"Sorana juca extrem de bine de mică. Întotdeauna a vrut să joace un tenis puternic și agresiv. Au fost mai multe motive care au oprit-o de-a lungul timpului, dar ea a căutat mereu jocul ăsta deosebit și agresiv. Trecând peste ani, sunt câteva motive care au ajutat-o și o influențează pozitiv. Cel mai important cred că este relația de prietenie, relația sentimentală cu Ion Ion Țiriac. Cred că i-a dat multă liniște, a ajutat-o să scape de presiune, de multe gânduri. Să ai un om ca Ion lângă tine... nu văd ce probleme n-ar putea să rezolve, în afara unei boli sau ceva de genul ăsta.

Are acces la absolut tot ce dorește, atât ca tenis, cât și ca orice informație. Mergând mai departe, antrenorul Cruciat cunoaște bine meseria, a avut răbdare să stea lângă ea, deși au fost acele discuții la turnee, unde au comentat puțin fanii.

Întoarcerea lui Teo Cercel e iarăși un lucru pozitiv. Ea a mai lucrat cu Teo, când eu lucram cu Simona. Au fost niște schimbări succesive și a revenit la echipa pe care și-o dorea. Un alt aspect important este schimbarea rachetei, care îi vine foarte bine jocului ei.

În meciul de ieri, a început să folosească foarte mult reverul în lung de linie, o chestie pe care ea n-o folosea, spre deosebire de Simona. Ieri, a câștigat punctele foarte importante așa. Ajută foarte mult fetele care știu să o pună în practică.

A trecut după accidentarea de acum patru ani, a început să joace. Viața privată a intrat într-o fază de liniște, de încredere, iar tenisul vine dacă își găsește lucrurile importante - jocul, antrenorul, stabilitatea", a spus Firicel Tomai, la Digi Sport Matinal.

După victoriile cu Johanna Konta (7-6, 6-2), Martina Trevisan (6-4, 3-6, 6-4) și Daria Kasatkina (6-3, 6-2), Sorana Cîrstea se va duela în optimi la French Open cu slovena Tamara Zidansek, aflată pe locul 85.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-05



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE