2022-08-10 23:31

Reacția COSR după refuzul jucătoarelor de tenis să participe la OLIMPIADĂ. Șeful MTS amenință cu tăierea finanțării FR de Tenis

 |  16:41
Reacția COSR după refuzul jucătoarelor de tenis să participe la OLIMPIADĂ. Șeful MTS amenință cu tăierea finanțării FR de Tenis

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a decis joi analizarea situaţiei explozive create după retragerea în masă jucătoarelor de tenis din echipa olimpică. La rândul său, ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, s-a declarat extreme de contrariat de faptul că jucătoarele de tenis au refuzat participarea la Olimpiada de la Tokyo şi a ameninţat că va tăia din finanţarea Federaţiei Române de Tenis. Potrivit clasamentului publicat după turneul de la Roland Garros, pe baza căruia sunt stabiliţi participanţii la turneul olimpic de tenis, Simona Halep, Sorana Cîrstea şi Patricia Ţig ar fi fost reprezentantele României la Jocurile Olimpice din această vară.

Însă Simona nu s-a refăcut după accidentarea la gambă şi a trebuit să se retragă din turneu, Ţig a declarat că nu doreşte să participe, iar Sorana Cîrstea nu îndeplinea condiţia de a fi jucat în Cupa Federaţiei, ea anunţând că nu va mai răspunde convocării în echipa României. Totuşi, Cîrstea ar fi putut primi o derogare din partea ITF, la solicitarea FR Tenis, şi juca astfel la JO, dar nu a cerut acest lucru.

“Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a decis astăzi în şedinţa Comitetului Executiv analizarea situaţiei create în urma retragerii jucătoarelor de tenis din Echipa Olimpică ”Team Romania”.

În data de 20.06.2021, Federaţia Română de Tenis a informat COSR că Simona Halep, Sorana Cîrstea, Patricia Ţig, Irina Begu sunt accidentate şi este necesară retragerea lor din Echipa Olimpică pentru JO Tokyo 2020. Ulterior, Ana Bogdan devenit eligibilă pentru competiţia olimpică dar a renunţat la participare.

Din motive justificate, ţinând cont de prejudiciul de imagine şi cel financiar, Comisia Tehnică Olimpică pentru Sportul de Performanţă, Comisia Medicală şi Comisia de Etică vor analiza cazul creat şi vor înainta concluziile Comitetului Executiv. Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a sprijinit şi finanţat în acest ciclu olimpic Federaţia Română de Tenis pentru pregătirea componenţilor Lotului Olimpic.

Participarea sportivilor români în competiţia olimpică de tenis mai este posibilă după validarea locurilor cotă. Astfel, dublul feminin Monica Niculescu - Raluca Olaru este eligibil pentru a participa la Jocuri iar Horia Tecău şi Florin Mergea aşteaptă un wild-card din partea Federaţiei Internaţionale. Data limită de acordare, 5 iulie 2021”, se arată pe pagina de Facebook a COSR.

Foto: digisport.ro


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-07-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE