2021-06-25 05:47

Marele Djokovici, din nou CAMPION la Australian Open. Sârbul redevine numărul 1 mondial

 |  15:18
Marele Djokovici, din nou CAMPION la Australian Open. Sârbul redevine numărul 1 mondial

Novak Djokovici a câştigat pentru a opta oară în carieră trofeul la Australian Open, învingându-l, duminică, în finală, pe austriacul Dominic Thiem, scor 6-4, 4-6, 2-6, 6-3, 6-4, după o luptă de trei ore şi 59 de minute. Sârbul va reveni, de luni, pe prima poziţie în clasamentul mondial, detronându-l pe spaniolul Rafael Nadal.

Dominic Thiem (26 ani) a reuşit să îi ofere o replică dură „Regelui de la Melbourne“, forţându-l pe Djokovici să joace doar pentru a doua oară în carieră set decisiv într-o finală de Australian Open (în 2012, acest lucru îl făcuse Nadal). După o cădere dramatică în seturile 2 şi 3, elevul lui Marian Vajda şi Goran Ivanisevic şi-a regăsit însă nivelul de concentrare, păstrându-şi invincibilitatea în finalele de la „Openul Vesel”, relatează Adevarul.

Austriacul a câştigat bătălia loviturilor câştigătoare (55-46), având acelaşi număr de greşeli neforţate ca şi Djokovici (câte 57), însă, în cele din urmă, nu şi-a putut adjudeca decât seturile în care sârbul nu şi-a controlat nervii, iritat de o decizie a arbitrului de scaun din final de set doi.  

Djokovici ajunge, astfel, la 17 titluri de Mare Şlem câştigate, fiind totodată primul jucător care triumfă la acest nivel în trei decade diferite (al doilea din istorie, după Ken Rosewall, care a câştigat în anii '50, '60 şi '70).


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-02-02Parerea ta...

FLORIN BUNEA
02 Feb 2020

bravo NOLE.MAI MULTE SLEMURI ITI DORESC.ESTI MARE.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE