2024-04-18 14:51

Irina Begu și Sorana Cîrstea au dezvăluit motivele pentru care au decis să nu participe la Olimpiadă

 |  15:15
Irina Begu și Sorana Cîrstea au dezvăluit motivele pentru care au decis să nu participe la Olimpiadă

Irina Begu și Sorana Cîrstea au dezvăluit motivele pentru care au decis să nu participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ambele sportive susțin că problemele medicale au stat la baza refuzurilor de a lua startul la Olimpiadă.

"Îmi doream ca oamenii să înţeleagă de ce nu merg la Tokyo. Nu e ceva uşor de făcut, să fii la trei ediţii ale Jocurilor. Mi-aş fi dorit mult să am această prezenţă în palmares, era un obiectiv personal, pentru care făcusem o întreagă strategie. Am încercat şi am sperat că mă voi simţi mai bine, că sistemul meu imunitar va mai creşte şi că voi putea juca acolo. Însă nu a fost aşa şi atunci am luat această decizie pentru sănătatea mea, pentru a-mi prelungi cariera. De mononucleoză, cum ştim, au mai fost sportivi care nu şi-au mai revenit, precum Soderling (n.r. - suedezul Robin Soderling, fost numărul 4 mondial), şi nu e de glumă, trebuie să fii atent. Chiar dacă n-aş mai putea să mai joc tenis, cel mai important e să fii sănătos şi să încerci să te recuperezi. Şi de aceea a trebuit să iau această decizie. Îmi pare tare rău că nu pot fi acolo. Îmi doream ca oamenii să ştie de la mine. Dacă nu era Olimpiada, nu aş fi vorbit niciodată despre problema mea de sănătate", a declarat Begu, pentru treizecizero.ro.

Mononucleoza este o boala contagioasa produsa de virusuri, dintre care del mai frecvent este virusul Epstein-Barr (EBV). 

Şi Sorana Cîrstea, locul 45 WTA, şi-a motivat absenţa de la JO de la Tokyo, prin faptul că este accidentată şi urmează să facă o pauză competiţională de lună. "Ar fi fost o onoare să-mi reprezint ţara la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă din păcate nu pot face acest lucru din cauza rupturii musculare suferite în urmă cu câteva săptămâni. Pentru mine urmează cel puţin o lună de pauză competiţională şi în acest moment al carierei mele prioritară este sănătatea. Am refuzat constant orice ajutor financiar din partea federaţiei şi Comitetului Olimpic!!! Dacă aş fi putut să joc aş fi făcut-o din patriotism, cum am făcut deja la Olimpiadele de la Beijing şi Londra", a scris Cîrstea, pe contul ei de Instagram.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak s-a declarant extreme de supărat de faptul că jucătoarele de tenis au refuzat participarea la JO de la Tokyo şi din acest motiv a ameninţat că va tăia din finanţarea Federaţiei Române de Tenis.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-07-05



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE