2024-04-20 00:23

Elena Gabriela Ruse va juca prima finală WTA din carieră la Hamburg

 |  17:49
Elena Gabriela Ruse va juca prima finală WTA din carieră la Hamburg

Elena Gabriela Ruse a reușit să se califice în prima finală din cariera ei de tenismenă, la Hamburg. Românca a eliminat-o pe Dayana Yastremska cu scorul de 2-6, 6-1, 6-4 și nu și-a putut stăpânii lacrimile de emoții.

După ce în sferturi s-a impus cu 7-5 în decisiv în fața lui Danielle Collins, sportiva a întâlnit-o în semifinale pe ucraineancă.

Gabriela Ruse a început perfect cu break în game-ul de debut, însă apoi actul inaugural a fost dominat de adversara ei. După puțin peste jumătate de oră, Yastremska s-a impus cu 6-2. Setul doi i-a aparținut în totalitate lui Ruse, care și-a luat revanșa pentru startul mai slab de meci. Un singur game a cedat Gabriela și a împins semifinala în decisiv.

În decisiv, a făcut primul break in game-ul 8 și a servit pentru meci la 5-3. Chiar dacă și-a cedat serviciul, Gabriela nu a ratat ocazia de a-și trece în cont victoria la următorul game.

Ruse și-a asigurat un cec de 13200 de euro și 180 de puncte WTA. Ea va juca duminică, pentru prima dată în ultimul act al unui turneu WTA, cu o jucătoare germană, Jule Niemeier, locul 167 WTA, beneficiară a unui wild card, sau Andrea Petkovici, locul 130 WTA.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-07-10



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE