2020-10-25 15:24

CUPA DAVIS. România – Slovenia se joacă în acest week-end la Arad

 |  19:06
CUPA DAVIS. România – Slovenia se joacă în acest week-end la Arad

Florentin Dincă

Echipa de Cupa Davis a României mai are mult de tras până când va ajunge la nivelul echipei de Fed Cup. Dacă fetele se bat în Grupa Mondială, băieţii joacă în acest week-end, la Arad, cu Slovenia, în primul tur al Grupei I, zona Europa-Africa. La prima vedere, elevii lui Andrei Pavel par favoriţi, însă doar pentru că joacă în faţa fanilor români, şi asta deoarece, exceptând dublul Horia Tecău – Florin Mergea, adversarii de la simplu sunt mai bine cotaţi în clasamentul ATP decât Adrian Ungur şi Marius Copil.

Învingătoarea acestui meci va juca în turul doi al Grupei I a zonei Euro-Africane contra Spaniei, tot pe teren propriu (15-17 iulie 2016). Echipa Spaniei se bazează în mod normal pe Rafael Nadal (7 ATP), Feliciano Lopez (16 ATP) şi Tommy Robredo (27 ATP). Rămâne de văzut cât de aglomerat va fi programul lui Nadal la acea dată, şi dacă el va da curs convocării.

Chiar dacă sunt mai bine poziţionaţi, sportivii sloveni nu spun nimic, nici ca nume, dar mai ales nici ca rezultate în ultima vreme. Echipa este formată din Blaz Rola (160 ATP), Greg Zemlja (181 ATP), iar dublul îi are în distribuţie pe Tomislav Ternar (fără clasament la dublu) și Aljaz Radinski (1.337 ATP la dublu). De partea cealaltă, căpitanul nejucător Andrei Pavel are în subordine aceeaşi echipă din ultimii ani: Adrian Ungur (193), Marius Copil (202 ATP), Horia Tecău (3 ATP la dublu), Florin Mergea (11 ATP la dublu).

Copil deschide balul vineri, de la ora 14.00

Conform tragerii la sorţi a meciurilor, efectuată ieri în Sala 'Regele Ferdinand'  din Palatul administrativ al municipiului Arad, Marius Copil va juca primul meci, împotriva lui Blaz Rola, astăzi de la ora 14.00, în timp ce al doilea meci al zilei îi va pune faţă în faţă pe Adrian Ungur și pe Grega Zemlja. Sâmbătă, de la ora 15.00, va avea loc meciul de dublu, în care pentru România, în componenţa Horia Tecău – Florin Mergea, porneşte net favorită în disputa cu perechea Tomislav Ternar - Aljaz Radinski. Duminică sunt programate ultimele două partide de simplu, Adrian Ungur - Blaz Rola, de la 14.00, urmat de întâlnirea Marius Copil - Grega Zemlja. Toate meciurile vor fi transmise în direct la DigiSport. Referitor la ultimul meci, care ar putea fi decisiv în soarta întâlnirii, merită remarcat că, la întâlnirile directe, Marius l-a înfruntat de două ori la Grega Zemlja, slovenul câștigând ambele partide din 2010, în calificări la Washington, cu 6-4, 7-6 (4), și în calificări la Viena, cu 4-6, 6-4, 6-3. În rest, toate confruntările din acest week-end vor fi în premieră.

Pavel: “Ar fi extraordinar să luăm două puncte după prima zi”

Căpitanul nejucător al echipei noastre, Andrei Pavel, consideră că elevii săi pornesc cu prima şansă în faţa Sloveniei, mai ales că joacă pe teren propriu, însă atrage atenţia că adversarii, chiar dacă nu au obţinut performanţe cât de cât notabile în ultimul timp, nu trebuie nici pe departe desconsideraţi, ba dimpotrivă, trebuie luaţi în serios, pentru că pot fi foarte periculoşi. “Cred că noi avem prima șansă, mai ales că jucăm acasă, jucăm acasă la Marius Copil, la Arad, unde am fost primiți cu deosebită căldură. Șansa este a noastră, mai ales că jucăm cu Slovenia, ai cărei jucători nu au avut nici ei rezultate deosebite în ultima vreme, dar cu toate acestea rămân niște jucători foarte periculoși. Adversara noastră are jucători care au fost în prima sută, așa că se anunţă meciuri echilibrate la simplu. Dar la dublu suntem favoriţi. Îi simt în formă pe băieţi, chiar dacă nu au jucat prea multe concursuri înainte de Cupa Davis. Prima zi va fi foarte importantă și, dacă am reuși să luăm două puncte la meciurile de simplu, ar fi extraordinar. Dar se știe că la Cupa Davis trebuie să faci trei puncte și nu contează când și cum”, a declarat Andrei Pavel.

E foarte important ca meciurile din Cupa Davis să se dispute în mai multe oraşe, pentru ca mai multă lume să aibă oportunitatea să ne vadă jucând - HORIA TECĂU


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2016-03-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE